Let’s Gro | Forum, Groningen

Tijd: T/M  -  -
Locatie: Forum, Groningen

Op 5, 6 en 7 november is het Forum de nieuwe en centrale locatie voor hét festival over de toekomst van Groningen.

In een lekker lang weekend komen toekomstideeën, inspirerende gasten, workshops, rondleidingen en presentaties van nieuwe projecten in de stad samen onder één dak. En dat (bijna) alles gratis toegankelijk. Wil je zeker zijn van een plekje, dan raden we je aan om optijd (15 min van te voren) te komen, want vol = vol. 

Belangrijke thema’s in het programma zijn de woningcrisis en het vergroenen van Groningen. Speciale aandacht is er voor de gevolgen van klimaatverandering en hoe Groningen zich hieraan zou kunnen aanpassen. Je krijgt de laatste informatie over bijvoorbeeld de nieuwe Grote Markt en de Ring Zuid. Gedurende het hele weekend is er muziek en kunnen kinderen hun stad van de toekomst bouwen en meedoen aan allerlei andere workshops.

06-11

18:30-19:00

WadAap: Deze twee hiphoppende apen uit het Noorden maken muziek met een lach.De liveshow van deze twee kan worden samengevat als een feestje met boodschap.

Thema’s als liefde en respect voor de natuur, cultuur en voor elkaar slingeren aan je neus voorbij.

De combinatie van de karakteristieke “boombap jungle” beats en de humoristische, zelfkritische teksten maakt hun muziek tot wad het is. Net toen ze de smaak van het optreden te pakken kregen belandde de planeet in een staat van epidemie. In plaats van af te wachten besloten ze hun debuut album ‘Planeet van de Aap’ de lucht in te slingeren. “Juist tijdens momenten van crisis en tegenslagen is het belangrijk om de verbinding aan te blijven gaan en muziek is daarin ons middel”. Inmiddels zijn ze helemaal klaar en opgeladen om hun liefde voor hiphop en positiviteit met jullie te delen. Maak je klaar om compleet Banana met WadAap te gaan!

07-11

11:00-11:30

Rommy Gabay is een 22-jarige zangeres uit Groningen. De muzikale reis begon voor Rommy met liedjes schrijven op de piano wat sinds het laatste jaar is uitgegroeid naar het optreden samen met live band waarin ze soul & hiphop combineren. Haar teksten zijn vertalingen van levenslessen die ze onderweg tegenkomt waarin de connectie tussen mensen en de liefde vaak centraal staan. Haar inspiratie ligt vooral bij artiesten zoals Amy Winehouse, Lauryn Hill en Greentea Peng. Momenteel is ze druk bezig met haar debut EP ‘111’ die begin volgend jaar zal uitkomen.

14:30-15:00 CYNN

One-womanband een wirwar aan instrumenten.

Stap de nevelige wereld van CYNN binnen en je ziet Cynthia Weiss in haar futuristische controlekamer staan. Vanuit daar bestuurt ze als one-womanband een wirwar aan instrumenten en apparatuur waarmee ze haar indie-pop maakt. Midden in een kosmos van kabels, drumpads, aan elkaar gevlochten loopstations, knipperende synths en een zwerm aan gitaareffecten. In deze elektronische omgeving smelt CYNN volledig samen met haar instrumenten en zweeft ze in een oneindige ruimte vol sad songs die ze uit de ijle lucht grijpt.

Het maken van muziek vormt de onmisbare balans die ze in haar leven nodig heeft en waarvoor CYNN dossiers vol herinneringen en emoties uit haar hoofd trekt om haar glinsterende liedjes mee in te kleuren. Experimenterend met meeslepende loops en ambient geluiden stromen er dagelijks allerlei nieuwe CYNN-ideeën uit haar muur van instrumenten. In 2020 kwam dat voor het eerst samen op haar EP Clarified, waar onder meer de single Not Forever op staat: de track die in 2019 door 3voor12 Groningen werd verkozen tot het ‘Beste Nummer van Groningse Bodem’.