Live at Lola: The Spunyboys [FR] + The Dolltones

Tijd:  -  -
Locatie: Lola Groningen
Cost: 10,-

Rockabilly Legacy at Lola!

De Franse band The The Spunyboys is opgericht in 2006. Ze doen qua uitstraling en muziek onmiddellijk denken aan de gloriejaren van de succesvolle The Stray Cats uit de jaren 80. Dit Rockabilly Trio speelt in traditionele bezetting fifties (zoals Sun) klassiekers welke op een eigen herkenbare wijze gespeeld worden van artiesten als Carl Perkins, Eddie Cochran, Johnny Burnette, Gene Vincent, Buddy Holly, etc maar daarnaast zijn ze ook beivloed door de muziek van teddyboy legendes en Neo Rockabilly zoals Crazy Cavan, The Stray Cats en Matchbox. Na enige jaren van optredens begon de band meer en meer eigen songs te schrijven wat resulteerde in een inmiddels uniek gevarieerd uitgebreid repertoire, welke te zien en te horen is in hun dampende wilde energieke optredens vol show en spektakel, waarbij het publiek betrokken wordt en een must is om te zien en te horen. The Spunyboys hebben inmiddels meer dan 1000 optredens gedaan in zo’n 16 landen in Europa waaronder grote festivals. Ook werd enkele malen in USA opgetreden waaronder ‘swerelds grootste festival Viva Las Vegas en de band heeft een tour in Japan gedaan. Ze maakten 2 cd’s met eigen geschreven songs te weten Sunset to Sunrise en Rockabilly Legacy. Inmiddels hebben ze weer vele nieuwe songs in hun repertoire ook voor de nieuwe uit te brengen cd en in juni 2019 is hun 1000 ste jubileum optreden uitbundig gevierd met de opname van een live dvd en cd met vele prominente gast artiesten en bands welke in 2020 gepromoot gaat worden.

Een ding is zeker de Spunyboys zijn er altijd klaar voor het dak er af te spelen!!!
https://www.youtube.com/watch?v=SkHFeEGadgA

DOLLTONES

Dolltones is een enthousiaste, smerige rock & roll band uit Groningen. Verwacht vuige gitaarlicks, slappende contrabas en pedalsteelwerk van een hoog niveau, aangevuld met catchy maatschappijkritische teksten met een southern rock overgoten saus.
Dolltones deelde met veel plezier de backstage met bands als Bob Wayne, Peterpan Speedrock en tal van andere artiesten.
Swingende nummers met een dosis nuchtere energie geeft garantie om overal een goed feest te bouwen. Naar eigen zeggen ‘niet een doorsnee band, maar wél een uitermate prima patiënten collectief’. Voor liefhebbers van Johnny Cash, Hank Williams, Stray Cats en pure wiskey is dit niet te missen.

https://www.youtube.com/watch?v=kyMXo_i7sbo

DJ: Hyst Erica will keep you swingin’ on the dancefloor!

Doors: 21:00
Dolltones 22:00
SpunyBoys 23:00

Entry: 9€ Pre-sale 10€ at the door
TICKETS: https://lola050.stager.nl/web/tickets/39798710

Klik hier voor het Facebookevenement