Liza Dries + Breekbaar + Huub Prins | Simplon UP, Groningen

Tijd:  - 
Locatie: Simplon, Groningen

Welkom in de wereld van Liza Dries, waar haar dagdromen uitmonden in een speelse soundscape, gecombineerd met haar elektrische glittergitaar en zachte stem. De zangeres, songwriter en producer komt oorspronkelijk uit Groningen, waarbij ze met folk-pop-duo The New Poor al in het voorprogramma stond van o.a. Lucky Fonz III en Bertolf. Ook buiten de landsgrenzen had ze succes met optredens tijdens het Cardinal Sessions Festival  in Keulen en Hamburg. Nu is ze in Keulen te vinden met haar solo-project, waarmee ze recent ‘Tegenkomer’ uitbracht: een eigenzinnige EP die een verhaal vertelt over haar botsende emoties in een nieuwe omgeving.

“Het leven zoals we kennen is voorbij, niks zal meer hetzelfde zijn. De onzekerheid binnen de samenleving groeit en we zijn er zat van. Alles wordt steeds genuanceerder en lastiger te begrijpen voor de leek. Dit samen met de tweestrijd in ons persoon zelf zorgt ervoor dat het leven een bijna onmogelijke taak wordt om te volbrengen.” Breekbaar zal niet bijdragen aan enige zekerheid die men tracht te voelen. Het duo heeft altijd een ironische blik op de wereld en brengt dit ten gehore met hun new-wave-achtige synthpop gebaseerd op gedichten en spoken word.

Voor al deze drieste dagloners is daar Huub Prins. In de ellende van het afgelopen jaar greep hij niet naar de fles, maar naar de microfoon en zong zijn debuutalbum ‘Buitenspelen’ en opvolger ‘De Rat’ in elkaar. Reken maar op nummers over het isolement, je bekeken voelen, de pijl van Cupido, out-of-body ervaringen, de eindeloosheid van het heelal, vriendschap en bezit.

Tickets: https://simplon.nl/events/liza-dries-breekbaar-huub-prins/