McScallywag – Album Release Show | Simplon

Tijd:  -  -
Locatie: Simplon
Cost: 7,50

Met hun sound bestaande uit een mix van Celtic folk en stevige punk weet de Groningse band McScallywag kroegen, concertzalen en zomerfestivals steevast om te toveren in een deinende en klappende massa die de drank en het zweet rijkelijk laat vloeien. Op zaterdag 14 maart presenteren ze hun tweede album ‘Songs For The Wicked’ tijdens een avond die geheel in het teken staat van de Ierse feestdag St Patrick’s Day!

Gewapend met onder meer banjo, accordeon, mandoline en gitaren vieren de bandleden deze avond het resultaat van jaren songschrijven en schaven aan een steeds uitgebalanceerder geluid. Het publiek kan nog altijd krachtige celtic punk songs verwachten, maar er is ook plaats voor tragere folknummers vol onverwachte wendingen en meerstemmige melancholie. De Ierse traditionals zijn hierbij nooit ver weg, maar de eigen creativiteitsdrang overheerst. Het album ‘Songs for The Wicked’ werd opgenomen in de Twangwolf Studios van Hans Hannemann, een plek waar de muziek echt leeft. Na het concert meteen al heimwee naar zo’n onvervalste McScallyshow? Wees gerust. Vreugdekreten, voeten stamp, geklingel met glaswerk en vallende zweetdruppels op een banjosnaar: het staat allemaal op de plaat!

De support wordt verzorgd door genregenoten The Royal Spuds. Deze Zuid-Hollandse band heeft de afgelopen jaren veel podiumervaring opgedaan en deed zelfs een mini tour door Ierland. De ideale opwarmer van de avond!

MCSCALLYWAG – ALBUM RELEASE SHOW
Support: The Royal Spuds
14 maart 2020
Deur open: 20:00 uur / Aanvang: 20:30 uur
Voorverkoop: €5,- / Deur: €7,50

Tickets verkrijgbaar via www.simplon.nl, De Jongens van Hemmes, Plato en Simplon Jongerenhotel.

Klik hier voor het Facebookevenement.