Meadowlake albumpresentatie ‘Wait For Me’ | VERA Groningen

Tijd:  - 
Locatie: VERA, Groningen

Het concert van Meadowlake kan door de corona maatregelen helaas niet plaatsvinden op 13 november en wordt verplaatst naar zaterdag 20 februari 2021.

Ze zijn in 2013 begonnen als band; Meadowlake. Het Groningse vijftal maakt sterke indie-songs waar je af en toe kalme vleugjes Beach House in terug hoort, maar ook intense vlagen van The National. De muziek laat zich omschrijven als dreampop, post-rock en ambient waar je zelfs een beetje op kunt shoegazen.

In mei 2018 verscheen het zeer goed ontvangen gelijknamige album ‘Meadowlake’. De single ‘Heavy’ stond in de Spotify’s Viral 50 en single ‘Dead Man On The Payroll’ was nummer 1 van 2018 in de Indie Chart. Meadowlake speelde door heel het land en daarbuiten, o.a. in Engeland, Duitsland en Noorwegen, en waren het voorprogramma van White Lies.

Dit smaakte naar meer en zijn ze aan de slag gegaan met een nieuw album genaamd ‘Wait For Me’ en in die titel zit gelijk de thematiek van het hele album. Het gaat over relaties en vriendschap, samen op avontuur gaan, niemand achterlaten, je verbinden aan elkaar. Maar het is ook een statement: wacht maar af, we komen waar we willen zijn. De thematiek is ook in de muziek terug te horen: veel laagjes instrumenten die op elkaar rusten, met elkaar verweven zijn, één muur van geluid dat als een golf over je heen spoelt.

Meer info: https://www.vera-groningen.nl/events/meadowlake-vroeg/?lang=nl