NH Café: Schau Schau X Cøltrui

Tijd:  - 
Locatie: Neushoorn, Leeuwarden
Cost: 5,-

Een bijzondere combinatie! Op vrijdag 14 juli staan Schau Schau en Cøltrui op de planken in het café. Ritmisch, fris en intrigerend. Post-punkband Schau Schau zorgt ervoor dat je gaat swingen met hun catchy gitaarloopjes en drumpartijen. Van hard naar harder: Cóltrui, Cöltrui of toch Cøltrui?! Hoe je het ook wendt of keert, deze Leeuwarder band brengt je op het begin van de avond een ruig geluid waarmee ze door de geluidsbarrière knallen. Oordoppen mee dus!

Schau Schau
Bekende Groningse gezichten in een gloednieuw jasje. Schau Schau is het passieproject van Kalle Wolters en Maarten Huizing, ontstaan uit het gemis om samen muziek te maken zoals ze dat deden met hun oude band Kinoo. Schau Schau is een meer ritme-georiënteerde vervolgstap van die muziek, vol postpunk en new wave. Beïnvloed door jaren 80 bands als Echo & The Bunnymen, Talking Heads en CAN, maar ook hedendaagse bands als Parquet Courts, Corridor en Preoccupations. En die combinatie werkt: sluit je ogen en laat je meevoeren in de stroming van deze heerlijke muziek!

Cøltrui
Klink, rinkel, verbrijzel en vernietig. Cøltrui is een geluidskenner die het probeert. Het trio uit Leeuwarden brengt een luid arrangement van muziekdingen, geïnspireerd door Gilla Band, Black Midi en Death Grips. De band geeft een nieuwe definitie aan het woord ‘geluid’. Cøltrui brengt je een slecht gedoseerde hoeveelheid lawaai om elke ongewenste gedachte te overstemmen.

Zaal: NH Café

Meer info