Noordstaat Presents: Contrass | Simplon

Tijd:  - 
Locatie: Simplon
Cost: 6,-

Een Nederlandse dancehall artiest met een unieke stem en flow, wiens werk is gebaseerd op wederzijds respect voor de Jamaicaanse cultuur. Dat omschrijft Contrass. Deze jongen behaalde al tienduizenden streams op Spotify en is nu klaar om zijn debuutalbum te releasen.

Toen Contrass voor het eerst in aanraking kwam met dancehall muziek op 17-jarige leeftijd, was het als liefde op het eerste gezicht. In 2017 werd hij toegelaten aan de Herman Brood Academie, waar hij zich de eerste twee jaar van zijn schoolcarrière focuste op zijn artistieke ontwikkeling en het doen van optredens in de Nederlandse dancehall scene. Hij trad vervolgens op in Kingston, Jamaica in 2019, waar hij de eer had om een van zijn grootste reggae/dancehall-helden Sizzla te ontmoeten en om een studio sessie van Dane Ray bij te wonen. Terug in Nederland bracht Contrass in juli 2019 zijn debut single ‘Mi Nah Love’, een samenwerking met D’Maduro, uit. Vanaf dit moment releast hij consistent muziek en kreeg hij via het Fonds voor Cultuurparticipatie de mogelijkheid om zich volledig te richten op het maken van een album en een liveshow.

Tijdens de afgelopen twee jaar werkte Contrass hard aan dat debuutalbum, From Gutter to Greatness, waarop hij samenwerkte met o.a. Team Rush Hour, Mucky en Maikal X. De singles ‘Betta Life’ en ‘Dreamin’, beiden geproduceerd door Emage en gereleased in 2022, laten zien hoe Contrass is gegroeid als artiest. From Gutter to Greatness is een energieke reis langs ups en downs, met een duidelijke kernboodschap: Stay true to yourself. Op 31 maart zal Contrass zijn werk presenteren tijdens een spectaculaire liveshow in onze kleine zaal!

NOORDSTAAT PRESENTS: CONTRASS
Vrijdag 31 maart 2023
Ticket: €6,-
Tickets verkrijgbaar via: https://simplon.nl/events/contrass/