Plaatpresentatie: My Friend Television + The Avonden | VERA Groningen

Tijd:  - 
Locatie: VERA, Groningen
Cost: 5,-

My Friend Television laat weer van zich horen! In juni verschijnt de LP Six Times My Friend Television, met -de titel verklapt het al- zes gloednieuwe songs. Op zaterdag 29 juni presenteert My Friend Television deze plaat in de grote zaal van VERA.

Drijvende kracht achter My Friend Television is muzikant en cartoonist Ricky van Duuren. Eerder speelde hij in legendarische bands in de Groningse muziekscene als BoegiesThe Moonlizards en De Straaljagers. Als The Fearless Cartooneer verfraaide hij de wereld met zijn even zwartgallige als opbeurende strips.

Ooit opereerde de band als folkduo met ‘psychedelische neigingen’. Al snel groeide My Friend Television uit tot een kwartet dat in wisselende bezettingen, breed georiënteerd de desolate, donkere en altijd spannender achterkanten van de blues, country, folk en rock verkende. Met ware en oprechte liedjes over de liefde, verlangen, genegenheid en desillusies, kortom over het leven. Muzikaal ergens in de lijn van zelfbenoemde invloeden als Big Star, The Band en The Velvet Underground.

Op Six Times My Friend Television klinkt My Friend Television veelzijdig rockend van pop naar indie en country. Energieke voortstuwende songs worden hierop afgewisseld met meer ingetogen en rustige nummers.

Meer info