Plaatpresentatie Real Farmer (+ support: M.J.H. Thompson Volksorkest) | VERA Groningen

Tijd:  - 
Locatie: VERA Groningen
Cost: 5,-

Real Farmer is een excentrieke vierkoppige groep uit Groningen en Den Haag. De naam is een knipoog naar de jeugd van hun zanger, die opgroeide op het Groningse platteland. Wat ooit begon als een groep vrienden die op een middag samen punknummers schreven, groeide uit tot een hechte band. Als actief onderdeel van de levendige lokale muziekscene, en zeker niet onbekend bij VERA, maakt Real Farmer rammende en aanstekelijke DIY postpunk met een no-nonsense houding. Ze dromen groots en geven alles op het podium, zonder verwachtingen te scheppen voor de toekomst.

Op het debuutalbum van de band worden hoekige punknummers afgewisseld met melancholische postpunk, soms hard en energiek, soms zacht en onheilspellend. Alle nummers staan op zichzelf. Ze roepen nostalgische gevoelens op naar een verloren tijd, maar belichamen daarin ook de tijd en plaats waarin ze zijn geschreven. In de teksten worden thema’s aangehaald als eenzaamheid, hartzeer en het vinden van je plek in de wereld, deze worden overgebracht met volledige overgave.

Support M.J.H. Thompson Volksorkest speelt eclectische muziek waarvan de genres variëren van pop tot rock en van country tot techno. De naam zou je op het verkeerde pad kunnen leiden, het orkest bestaat namelijk maar uit 5 mensen: M.J.H. Thompson (aka Mr. Minimal), Sjoerd Fransman (aka Cors Katwijk), King Kachang (aka Dr. Gazebo), Mowi (aka Milo) and Lotti (aka Horror Jazz).

Meer info