Plaatpresentatie: Rudy & His Fascinators | VERA Groningen

Tijd:  - 
Locatie: VERA Groningen
Cost: 3,-

Eerder een langlopend project dan een band, zegt Rudy Lentze over het ooit door hem geïnitieerde Rudy & His Fascinators, dat na Rudymentary (cd 2010) en Drummer Girl (cd 2013) met het derde album komt genaamd Nocturnal Leeches’ Rendezvous. Het album vormt in tegenstelling tot eerdere releases een samenhangend geheel en brengt een bepaalde filmische sfeer met zich mee. Een verzameling van karaktervolle, sterke, sobere en serene muziek. Groningse muzikanten Jurgen Veenstra (Avery Plains, Moan en ooit Moonlizards), Thea Visser (Planet Orange) en Marinus de Lange (ex-Whipster-drummer) hebben meegewerkt aan de plaat en voor deze presentatie zal het merendeel van deze musici er zijn. Rudy Lentze speelde ooit in bands als AA & The DoctorsThe Managers en Whipster. Ook had hij een aantal eigen projecten lopen. In 2015 won Rudy nog de prijs voor Beste Support Act in de VERA-poll als support van J.Mascis.

Support Sole Fiesta is het muzikale project van Jouke van der Krieke. Jouke pakte op 15-jarige leeftijd de oude gitaar van zijn moeder van de muur en begon met gitaarspelen. Al snel schreef hij songs en nam, geïnspireerd door artiesten als Sparklehorse en Smog, zijn eigen nummers op met behulp van de Fisher Price cassetterecorder van zijn broertje. In de loop der jaren leerde Jouke zichzelf piano, harmonica, accordeon en trompet spelen en schreef hij tal van nummers. Sole Fiesta is ontstaan uit de wens om de opnames als complete nummers een plek te geven. In maart 2023 speelde Sole Fiesta hun eerste optreden om hun eerste videorelease te vieren en bracht daarnaast een vinylversie uit van hun debuutalbum: A Beautiful Scene.

Tweede support wh^rl is het soloproject van muzikale duizendpoot Jurgen Veenstra. Bekend als een van de sleutelfiguren uit de Groninger muziekscene in de jaren negentig en als muzikant in onder andere Avery PlainsMOAN, en Moonlizards.

Meer info