Popronde Groningen

Tijd:  - 

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Op 11 september zal het festival de cafés, podia, galeries en kerken in Groningen weer overnemen, en zo de gehele stad omtoveren tot festivalterrein.

Rondreizend festival Popronde trapt af op 12 september en tourt de karavaan met talentvolle artiesten door het hele land. De Popronde presenteert jaarlijks circa 140 Nederlandse acts en artiesten die ‘ertoe gaan doen’.

Popronde Groningen donderdag 7 oktober

Op donderdag 7 oktober strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Groningen. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Groningen komen, en zo in de voetsporen treden van Kensington/My Baby/EUT/DeStaat/Blaudzun/LucasHamming/SuetheNight/Haevn/Rondé/Jeangu Macrooy etc.. die in het verleden op Popronde Groningen stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.

Lokale scene goed vertegenwoordigd
Ook Groningen is dit jaar goed vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. Atoomclub, Cashmyra, Douwe Doorduin, Jadi D, The Desmonds, en Them Dirty Dimes