Rat Patrol | VERA Downstage

Tijd:  - 
Locatie: VERA Groningen
Cost: 3,-

Soms komt er een band naar de kelder waar je gezien hun lange historie meer over zou moeten kunnen zeggen dan over elke willekeurige andere popgroep die we ontvangen, en dat je toch een beetje stilvalt. Want eerlijk is eerlijk: behoeft Rat Patrol eigenlijk nog wel een introductie?

Er is waarschijnlijk al zo vaak een stukje geschreven over de band op onze site (en in de al twintig jaar niet meer gedrukte VERA-krant) dat ik er niks aan kan toevoegen. Dacht ik. Maar wat blijkt: ik heb één tamelijk bizar feitje om uit de mouw te schudden. In de iets meer dan 30 jaar dat Downstage nu bestaat, heeft Rat Patrol nog nooit in de kelderbar gespeeld. Het is echt waar: de band beweert het zelf en onze Excel-sheet met daarin alle bands die ooit bijna hun hoofd stootten tegen ons plafond is het nog met ze eens ook.

Nog een fun fact: zo kort als de nummers van de hardcoreband zijn, zo lang is hun geschiedenis. Rat Patrol bestaat al langer dan dat Downstage überhaupt een ding is, heeft nog nooit een bandlid gewisseld en zou daarmee wel eens de langst bestaande punkgroep van Nederland kunnen zijn. Op zich al reden genoeg om 21 oktober naar de kelder te komen lijkt me zo. Wat mij betreft mogen ze die dikke 12,5 duizend dagen na hun eerste show ook hun kelderdebuut weer aftrappen met “Slogans.” Ik werk me wel de moshpit in. | Hugo

Meer info