[RECORDING] – Zo ga je goed voorbereid de studio in! | Skills & Knowledge Sessions #2

Tijd:  - 
Locatie: VRIJDAG
Cost: 5,-

Je hebt een song geschreven, de demo klinkt goed en op het podium reageert het publiek er enthousiast op. Maar nu? Hoe zorg je ervoor dat je die energie ook in de studio vast kan leggen? Muzikanten & producers Harmen Ridderbos (Town of Saints, Electropoëzie) en Gijs van Veldhuizen (audiotransparant, Swinder & Waterbolk) geven je alle tips & tricks die je moet weten om goed voorbereid de studio in te gaan!

Gijs van Veldhuizen is een muzikant, producer, songwriter en sounddesigner. De afgelopen 25 jaar heeft hij in verschillende bands gitaar en toetsen gespeeld (Audiotransparent, Swinder, Kendler en Waterbolk). Met deze bands heeft hij platen opgenomen in verschillende studios en langzaam zichzelf het vak van producer aangeleerd. Van zolderkamerstudio tot inmiddels een volwaardige opnamestudio in Groningen. Hij heeft de afgelopen jaren platen geproduceerd voor onder andere Swinder, Waterbolk, the Woods en Sunken Lands. Naast het vak van producer is hij ook gespecialiseerd in het vak van sounddesign, het verzorgen van audio (muziek, geluidseffecten en voice-overs) voor verschillende soorten media.

Harmen Ridderbos is muzikant, songwriter en producer. In de 2010’s heeft hij met zijn band Town of Saints door heel Europa getourd en tegenwoordig maakt hij met Electropoëzie de nodige Nederlandse podia onveilig, maar sinds een jaar of vier focust hij zich ook op mijn baan als producer en songwriter. Hij heeft een aantal jaren in Groningen een studio gehad met Gijs van Veldhuizen, maar werkt sinds kort vanuit zijn eigen plek in Kommerzijl. Hij heeft de afgelopen jaren platen geproduceerd van onder andere Cashmyra, Jan Henk de Groot, Them Dirty Dimes en HISTORIAN.

Datum: Dinsdag 18-04-23
Tijd: Inloop 19.30, Start 20.00
Locatie: VRIJDAG, St. Jansstraat 7
Tickets: https://bijvrijdag.podiumnederland.nl/…/per…/10178897…

——————————————-
Skills & Knowledge Sessions zijn terugkerende sessies speciaal voor popmuzikanten, georganiseerd vanuit POPgroningen. Diverse professionals uit de muziekindustrie delen hun kennis, ervaringen en netwerk over onderwerpen binnen het muzikantschap. Afhankelijk van het thema van een sessie worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit de NL muziekindustrie, het noorden en regio Groningen uitgenodigd als panelleden die hun kennis, inzichten en netwerk delen.