Re:Sources | Neushoorn

Tijd:  - 
Locatie: Neushoorn Leeuwarden
Cost: 10,-

Re:Sources draait om hiphop, storytelling en inspiratie opdoen. Re:Sources presenteert een nieuwe lichting makers. Makers met een verhaal over wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Crossover producties waarbij de artiesten werken met muziek, dans, spoken word en/of visuals. Kenmerkend is de zoektocht naar hun identiteit, een cultureel diverse achtergrond, invloeden en reflectie op wie ze zijn en willen zijn. Ontluisterend, verrassend en vooral inspirerend. Een uitnodiging om elkaar te leren kennen en gekend te worden.

Pixel Pocket
Pixel Pocket geeft je een multidisciplinaire beleving waarbij het hart in de muziek ligt. De beelden voegen daar surrealistische, maar rake boodschappen aan toe. Ondertussen betovert en verroert de dansbare, maar zeer persoonlijke muziek je. Je hoort dromerige maar soulvolle vocalen, dansbare beats en elektronische ballads. Altijd met een ruwe rand.

Given SKI
Given SKI is een veelzijdige artiest, opgegroeid in een muzikale omgeving. Zijn muzikale vorming bood hem de ruimte om zijn verhaal te delen; een verhaal dat hij normaal gesproken niet makkelijk onder woorden kan brengen. Thema’s als de hectiek van het dagelijkse leven en zijn zoektocht naar rust in deze chaos staan centraal.

tays
tays is een opkomend muzikaal talent uit Noord-Nederland. Gedurende zijn leven heeft tays op verschillende plaatsen in Nederland gewoond, waardoor hij veel heeft gezien, zich vaak flexibel moest opstellen en hier zijn inspiratie vandaan haalt. Hij produceert niet alleen zijn eigen beats, maar verzorgt ook zelf de vocalen, variërend van een kenmerkend, rustgevend geluid tot rauwe, old-school rap. Zijn creatieve expressie, met name te horen op zijn debuut-EP ‘kwestie van Tays’, houdt zich niet aan één specifiek genre.

Tunnelvisie x Ultrazoom
Al jaren wordt ze soms overvallen door een gevoel dat zij geen naam kon geven. Kijkend naar de maan en het heelal of luisterend naar magistrale, imponerende muziek. Het gevoel kan ZOZY het beste omschrijven als een weerzinwekkende schoonheid en een beangstigende maar openbarende werkelijkheid. “Ik voel me dan extreem klein, als een minuscuul algje in een zee die oneindig ver reikt en geen bodem kent. Dat is in wezen natuurlijk ook het geval…”

Mees
Mees van Rijswijk is een woordkunstenaar en zacht-activist uit Leeuwarden. Hij gelooft in de kunst van de eenvoud, dus in zijn werk zal je geen woorden terugvinden van meer dan vijf lettergrepen. In zijn teksten beschrijft hij de wereld precies zoals die eruit ziet door net-niet-ronde brillenglazen: een wereld waarin details op de voorgrond treden en de grote lijnen als kleurplaat dienen. Met een korreltje zout voor onderweg neemt hij je mee op reis.

Romano Liu
Romano Liu is een 22-jarige psychologie student uit Groningen. Hij heeft een passie voor Spoken Word en poëzie en schrijft vanuit persoonlijke betrokkenheid met de samenleving. In 2023 heeft Romano het Spoken Word Traject bij Noordstaat gevolgd om zijn teksten en performance naar een hoger niveau te tillen.

Hassenpflug
Al flink wat jaren is Hassenpflug actief in de Noordelijke hiphop- en rap scene. Met zijn eerdere crew NO ORDER, wat inmiddels geëvolueerd is in FORT BUKU, heeft Hassenpflug in de underground scene een flink aantal podia meester gemaakt. Tegenwoordig is hij veelal actief als soloartiest. Momenteel werkt hij aan nieuwe muziek met verschillende producers.

Each One TeachOne
Op dit verjaardagsfeest word je door een DJ, MC, B-boy en graffiti artist meegenomen in het ontstaan en de ontwikkeling van dit genre wat inmiddels niet meer weg te denken is uit onze cultuur. Voor de echte hiphop heads een feest der herkenning en voor de leek een warm welkom in de wereld van hiphop. Deze act is gemaakt door Lil’ Naduah, DJ Mixkid, Ghettoblaster & Ari.

Culture Radio
Afgelopen zomer zijn Jerra Martin, Quinny, Louis Pedro, Given SKI en Benjamin Tijmen vijf dagen met producers Dimongu en Jojo Kelete naar de Ardennen geweest om een schrijverskamp van Culture Radio bij te wonen. Culture Radio staat voor talentontwikkeling en biedt een podium voor lokaal en regionaal talent.

Re:Sources is een concept van Noordstaat uit Groningen. Popfabryk realiseert in samenwerking met Noordstaat een satelliet-editie in Leeuwarden.

Meer info