Robin Kester – Vroeg | VERA Groningen

Tijd:  - 
Locatie: VERA, Groningen

Robin Kester was met haar eerste EP nog te parkeren in het vakje indiefolk, maar met het nieuwe mini-album ‘This Is Not A Democracy’ wordt meteen duidelijk dat haar geluid zich niet zomaar in een hokje laat stoppen, al worden Beth Gibbons, Charlotte Gainsbourg, Cate Le Bon en Beach House vaak geassocieerd met Kester. Met Het Oog Op Morgen noemde Robin één van de beloftes voor 2019. Daar dacht ze zelf anders over: het jaar werd vooral gebruikt om samen met Marien Dorleijn (Moss) aan nieuw materiaal te werken.

In de studio van Dorleijn, een voormalig psychiatrisch ziekenhuis, gingen ze samen op zoek naar een nieuwe sound. Ze creëerden meer elektronica, vintage synths en drums tot een antieke vibrafonette, met haar hypnotiserende stemgeluid en eigenzinnige gitaarspel als definitieve handtekening.

Het resultaat is een dromerige, weelderige productie die is geïnspireerd op pop uit de jaren 70 en refereert aan Sufjan Stevens’ raadselachtige slaapliedjes, de indiepop van Cate Le Bon, de dreampop van Beach House en de betoverende schoonheid van Weyes Blood.

Tickets: https://www.vera-groningen.nl/events/robin-kester-vroeg/?lang=nl