Simplon UP: S.T.A.D. + HALA

Tijd:  - 
Locatie: Simplon
Cost: 3,-

S.T.A.D. is een experimentele instrumentale psychedelische/jazz/fusion/rockband uit Groningen. Het drietal sleept je door de verschillende stijlen heen als een gekke trip door verschillende dimensies. Zo is het welbekende clownsvisje naar land verhuisd in een song genaamd Nemo the Cat en brengt S.T.A.D. een verwarrende ode aan een welbekende beschonken vliegtuigbestuurder in Stuntpiloot. Deze nummers staan op de eerste EP van S.T.A.D., die te beluisteren is op YouTube. Kom luisteren naar S.T.A.D. bij Simplon UP, want je kunt het zo gek niet bedenken of de jongens van STAD hebben het verweven in een instrumentale song die uitmondt in een te gekke jam!

Maak je klaar voor een avond met de schattige, absurde en beetje kwaadaardige muziek van HALA! De band is ontstaan in onze eigen stad in 2017, in de kelder van Atelier “Il sole in Cantina”, bekend door de experimentele vrijheid om unieke muzikale reizen te maken.

HALA is een diverse en theatrale wisselwerking aan het ontdekken en neemt ons mee in een wonderlijke wereld vol fantasie. De zang van Helene Matthia is verrassend en gedurfd. Ze is een componist, vocal artist, beeldend kunstenaar en improvisator uit Duitsland. Sinds 2014 schrijft en arrangeert ze haar eigen composities voor unieke instrumentale constellaties voor HALA. Met Arno Bakker op sousafoon, Jorrit Westerhof op gitaar en Gerri Jäger als drummer maakt het de band compleet. Hun eigenzinnige en verrassende muziek gaan zorgen voor een energieke live-act bij ons op het podium! Ze hebben de zomer besteed aan schrijven en kunnen niet wachten om bij ons te komen shinen!

Meer info