Simplon UP: Waterbolk + Caw Caw

Tijd:  - 
Locatie: Simplon UP
Cost: 3,-

Maak je klaar voor een avondje psychedelisch huilpop en garage-pop van WATERBOLK en CAW CAW bij UP!

WATERBOLK is een ‘psychedelisch huilpop-project’ gebouwd rondom Eva Waterbolk. Eva speelde van 2015 tot 2018 solo en maakte droeve, kippenvel waardige liedjes met teksten die (blijven) steken. In 2018 werd het tijd voor wat anders en richt ze o.a. met schrijver Joost Oomen de absurdistische band De Messen op. Samen met (oud)bandleden van Swinder, De Nozems, en Luie Hond combineert ze met WATERBOLK nu beide werelden. WATERBOLK ontstaat uit een mengelmoes van herrie en herinnering. De Nederlandstalige teksten, en zelfs Groningse teksten in het nummer Joapke Jong (Twee), gaan over de herkenbare onderwerpen angst en verlies. De randen zijn lief maar rafelig.

Hun eerste EP ‘WATERBOLK’ kwam op 22 februari 2020 uit met een albumrelease show in een meer dan uitverkochte VERA kelderbar, vlák voor de allereerste corona lockdown. Deze release show werd door 3voor12 omschreven als ‘intiem en als een poëtische versie van Maaike Ouboter’. Nu is WATERBOLK bezig met een tweede EP en op 3 april kwam al het nieuwe nummer ‘Op Een Dak In Barcelona’ uit. Eva speelde eerder op festivals als Grasnapolsky, Oerol en Noorderzon, en in verscheidene poppodia als EKKO en WORM. Nu is het tijd voor UP!

Caw Caw is een nieuw garage-pop trio uit Groningen en CAW CAW heeft haast! CAW CAW bestaat uit Anne Caesar op vocals en gitaar, Harmen Ridderbos op basgitaar en Marcel Wolthof op de drums. Drie namen die u bekend kunnen voorkomen van andere bands en samenstellingen, zoals van LPG, Karawane, Town of Saints, Electropoëzie en jawel, ook van WATERBOLK. Een wist-u-datje: de muzikanten van zowel CAW CAW als WATERBOLK zijn betrokken bij een nieuw Gronings platenlabel van muzikanten en kunstenaars: Zeevonk Rebels, die gelooft in de kracht van het collectief. CAW CAW heeft tot op heden nog niets uitgebracht, maar reken maar dat deze ervaren muzikanten een toffe show gaan neerzetten bij UP.

UP: Waterbolk + Caw Caw
Donderdag 11 mei
Ticket: €3.-
Deuren: 20.30u / Aanvang: 21.00u
Tickets verkrijgbaar via: https://simplon.nl/events/waterbolk-caw-caw/