Skills & Knowledge sessions #4: De A&R, de producer, de songwriter, de vocalist; Het team achter de nieuwe hit

Tijd:  -  -
Locatie: BIJ VRIJDAG, Sint Jansstraat 7
Cost: €5,-

Op 26 oktober organiseert POPgroningen een nieuwe Skills & Knowledge sessie (live). Tijdens deze sessie (panelgesprek en meet-up) gaan we o.a. in gesprek met Eke Koopman (vocalist en topliner, heeft o.a. gewerkt met Headhunterz) en leer je alles over het proces van schrijven voor een film, reclame of artiest en wat de A&R hier precies in bijdraagt. De overige professionals worden binnenkort bekend gemaakt.

Hoe vinden de producer en vocalist elkaar? Hoe ziet het proces van het schrijven van een hit eruit en welke rol speelt de A&R van een publisher hierin? Tijdens deze sessie ontvang je tips & tricks over welke stappen jij moet nemen om als producer, songwriter en/of  topliner/vocalist een plek te bemachtigen in de muziekwereld. Verder krijg je tijdens deze sessie de kans om concreet in te gaan op jouw eigen proces en jouw vragen één-op-één te delen met professionals. Meld je snel aan!

Wanneer: Dinsdag 26 oktober
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (inloop 19.30 uur)
Waar: VRIJDAG, Sint Jansstraat 7
Kosten: 5 euro
Hoe: Aanmelden kan via deze link

Professionele inzichten
EKE is zeker geen vreemde in Groningen en timmert sinds 2019 aan de weg als singer-songwriter en topliner voor een breed scala producers in de EDM scene. Ze heeft onder andere gewerkt met artiesten als Mike Williams (Day or Night), Headhunterz (Home, Transcendence), Joachim Pastor (Be Someone) en Chico Rose (Without You). 

Freek van der Heide heeft 100 plus nummers geschreven en gereleased voor DJ’s en producers over de hele wereld, waaronder een release met Tiësto. Samen met Jeroen Sjoers runt hij Fireworx en zijn ze een onmisbare sleutel tot de songwriting en vocals voor DJ’s en producers.

De overige professional wordt in aanloop naar het evenement bekend gemaakt. 

Skills & Knowledge sessions
Skills & Knowledge zijn terugkerende sessies speciaal voor popmuzikanten, georganiseerd vanuit POPgroningen. Diverse professionals uit de muziekindustrie delen hun kennis, ervaringen en netwerk met je over onderwerpen binnen het muzikantschap. De sessies  worden georganiseerd door Richte Westerman en gehost door Douwe Doorduin. Afhankelijk van het thema van de sessie worden er passende gasten uitgenodigd. 

Op de hoogte blijven van het laatste Groningse popnieuws?
Blijf op de hoogte van Skills & Knowledge, popmuziek van Groningse bodem en meer door je aan te melden voor de nieuwsbrief van POPgroningen, via www.popgroningen.nl.