Skills & Knowledge Session #2: Geartalk | Welk instrument of DAW past bij jou? (instrumentenmarkt)

Tijd:  - 
Locatie: BIJ VRIJDAG, Groningen
Cost: 5,-

POPgroningen organiseert op 7 maart een instrumentenmarkt tijden Skills & Knowledge Session #2: Geartalk. Loop langs verschillende marktkramen en win advies in over het onderhoud van instrumenten, welke synth je nodig hebt voor de perfecte sound of hoe je je stem in vorm houdt. Tijdens deze sessie gaan deelnemers in gesprek met o.a. Alusein Rosier (Drummer bij o.a. Inge van Calkar), Peter Haaima (geluidstechnicus), Jeroen van der Schaaf (Custom Pedalboards), Jan Meiborg (Producer Meiborg Producties) & Kristel Schoonbeek (Zangcoach). Thema’s die aan bod komen zijn (bas)gitaar, toetsen, drums, vocal, producer en podiumtechniek. Deze sessie is geschikt voor muzikanten van vrijwel elk genre.

Op de instrumentenmarkt gaan we kijken welk instrument het beste bij jou past en hoe je deze het beste onderhoudt. Ook gaan we met producers kijken hoe je een DAW kiest en welke shortcuts er bijvoorbeeld allemaal zijn om jouw workflow te verbeteren. De sessie zal in de vorm van een markt zijn met verschillende stands waar je langs kunt lopen om advies in te winnen. Daarnaast worden er tussendoor flits-colleges van 10 minuten gegeven waar iedereen bij aan kan schuiven. Het doel van de sessie is om de aanwezige muzikanten zoveel mogelijk tips te geven voor het vinden en onderhouden van hun instrumenten en gear. 

Professionele inzichten

Toetsen zitten van jongs af aan al in het bloed van Alexander Klement. Na zijn studie aan het conservatorium is hij gaan werken aan een carrière als sessiemuzikant. Hij is momenteel vaste toetsenist/multi-instrumentalist van acts als Bente, Lisa Loïs, Dotan & Nienke Plas. Sinds 2020 is hij naast uitvoerend muzikant een nieuwe weg ingeslagen met het schrijven en produceren van muziek en heeft samengewerkt met o.a. Big2, Moksi & The Dolly Dots.

Alusein Rosier is zijn carrière begonnen op mini djembe’s met Chinese stokjes. Na een kleine ‘omweg’ terechtgekomen bij het drumstel. Hij heeft getourd met o.a. Makebelieve & Svava. Tegenwoordig doet hij veel sessiewerk en speelt hij bij local Inge van Calkar.

Peter Haaima is geluidstechnicus, studio eigenaar en opleidingscoördinator Podium Techniek bij het Noorderpoort, Kunst & Multimedia en heeft zo’n 30 jaar ervaring in de muziekbranche. Naast technicus speelt Peter leadgitaar en zingt in de band Pagan Drive.

Als pianist begeleidt Jan Meiborg tal van artiesten op de Nederlandse podia. Hij componeert o.a. voor artiesten, ensembles (NNO), muziektheater, musicals (Aletta) en toneel. In zijn jongere jaren was hij regelmatig op het podium te vinden met namen als Bon Jovi en Joey Tempest.

Zijn eerste pedalboard bouwde Jeroen van der Schaaf (gitarist City of Life) meer dan 20 jaar geleden. Sindsdien is hij zichzelf volledig verloren in de materie en het perfectioneren van zijn technieken. Met de kennis op zak helpt hij muzikanten met het maken van hun eigen perfecte pedalboard.

Kristel Schoonbeek is zangcoach en eigenaresse van zangschool ZING!. Ze werkt tijdens haar lessen aan zangtechnieken zoals de ademhaling en het vergroten van je bereik. Daarnaast weet Kristel door haar opgedane podiumervaring als geen ander hoe je op een podium je verhaal vertelt. Daarom wordt er ook veel aandacht besteed aan tekstinterpretatie en podiumpresentatie.

Wanneer: donderdag 7 april
Tijd: 20:00 uur
Locatie: VRIJDAG, Sint Jansstraat 7, Groningen
Hoe: Aanmelden is niet meer mogelijk
Kosten: GRATIS

Skills & Knowledge Sessions
Skills & Knowledge zijn terugkerende sessies speciaal voor popmuzikanten, georganiseerd vanuit POPgroningen. Diverse professionals uit de muziekindustrie delen hun kennis, ervaringen en netwerk met je over onderwerpen binnen het muzikantschap. Afhankelijk van het thema van een sessie worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit de NL muziekindustrie, het noorden en regio Groningen uitgenodigd als panelleden die hun kennis, inzichten en netwerk delen.