Sophia Kruithof + support: TAMAR | De Oosterpoort, Groningen

Tijd:  - 
Locatie: SPOT/ De Oosterpoort, Groningen

‘The Voice of Holland 2020 is gewonnen door: Sophia!’ Sophia Kruithof  is de winnaar van het tiende seizoen van The Voice of Holland, onder de hoede van coach Anouk. Sinds de Blind Auditions is de 17 jarige scholiere al een van de favorieten. Op 16 oktober komt ‘het wonder van Weesp’ met haar eigen clubtour naar De Oosterpoort.

Een prachtige stem en een duidelijke passie voor het vak maken haar optredens ijzersterk. Ze zong tijdens haar auditie het nummer Vincent van Don McLean en begeleidde zichzelf op gitaar. Razendsnel waren alle coaches overtuigd van haar sound, waarna ze zich uiteindelijk aansloot bij team Anouk.

Sophia Kruithof leeft voor de muziek

De 17-jarige zangeres leeft voor de muziek en maakt al wekenlang indruk. Haar laatste optreden van dit seizoen was het nummer Alaska, dat ze zelf schreef.

TVOH Coach Anouk

Coach Anouk was onder de indruk van haar jonge finalist. “Het is zo’n mooi nummer. Dat jij dat op jouw leeftijd al hebt geschreven, is fantastisch. Ik weet zeker dat jij als zangeres je weg gaat vinden.”

Support: T A M A R 

T A M A R maakt poëtische popliedjes. Buitengewone verhalen over het alledaagse. Melodieus, persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. In 2010 won ze als Tamar Lewis de jury- en publieksprijs van de Nootuitgang Groningen. In datzelfde jaar bereikte ze de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Ze speelde onder andere op het Bevrijdingsfestival in Groningen, Noorderzon, ESNS, in weelderige tuinen en knusse huiskamers. Ook was ze support act voor Jenny Lane, Rachel Sermani en Rue Royale. In 2012 bracht ze haar eerste EP uit, genaamd ‘Canvas’. Met de single ‘Nooit te weinig tijd voor een liedje’ (2015) stapte ze over op het schrijven in het Nederlands.

Tickets via: https://tickets.spotgroningen.nl/mtTicket/performance?id=104253&lang=nl