TARTARUS RECORDS PRESENTS: Onhou + The Flesh Downstage: Suffering Quota Forever Out Of Control: Tartarus Records Showcase | Vera, Groningen

Tijd:  - 
Locatie: Vera, Groningen

Zo’n beetje een jaar geleden stond dit feestje al gepland maar door de wereldwijde pandemie had het helaas geen doorgang. Welnu beter en vetter presenteert Vera hedenavond uiteindelijk de langverwachte Tartarus Records presents met ook nieuwe namen en ook meer acts per avond.  Woohoo, wat wil mijn  Sludgedoomblackdronecore hartje nog meer 😊

Eerst even een kleine introductie over het label voor diegenen die nog (steeds) niet bekend zijn met Tartarus Records alvorens de bands te presenteren die hedenavond het podium van de grote zaal en downstage zullen betreden.

Er was eens…een liefhebber van de zwaardere segmenten van wat de muziek te bieden heeft. Zijn naam: Richard Postma. Woonplaats: Groningen. Band: (zanger/gitarist) Ortega

In zijn netwerk als zijnde Ortega kwam hij erachter dat veel bands nog steeds tapes (cassettebandjes) verkochten als zij op tour waren en in verschillende culturen/landen het befaamde “bandje” nog steeds veelvuldig gebruikt werden en tapedecks en radio/cassette recorders in de auto (nog) niet iets uit het verleden was. Waar dus op sommige plekken (lees: landen) de “tape” in de vergetelheid was geraakt, gedateerd of in het verdomhoekje (als in dingen die wij niet meer nodig hebben) werd geplaatst, dacht Richard daar klaarblijkelijk anders over.

In zo geschiedde…in 2012 besloot hij het Tartarus label op te richten waar het befaamde cassettebandje weer op de voorgrond moest komen, maar ook tegelijkertijd een metamorfose moest ondergaan. Het moest niet een standaard kleur tape worden met een papiertje erbij met wat info en een logo verpakt in het alom bekende hardplastic hoesje. De tape moest weer gezien worden alsof er een “catwalk” bij te pas kwam en werd er meer aandacht besteedt aan het hoesje, geen plastic maar een kartonnen verpakking mooi bedrukt en de kleuren van de tape zelf moesten “shinen” en opvallen en uiteraard passen bij de band waar de release voor was. Een opvallend mooi voorbeeld was de houten zwarte box (met sluiting) en opdruk voor de band Amenra met al hun releases destijds als tapes in zwart verpakt in de box. Doordat zoveel aandacht werd besteedt aan het artwork er omheen werd het label in binnen/buitenland opgemerkt en verkochten niet zelden de beperkte oplages uit.

Doordat veel bands nu dit label wisten te vinden omdat ze niet alleen een vinyl/cd release wilden maar ook een tape, vond Richard dat het tijd was voor de volgende stap. Waarom ook geen vinyl releases naast de tapes. Tja, waarom niet? En in 2019 werd in Gerald Timmermans een partner gevonden om dit mee te bewerkstelligen. De vinyl uitvoeringen krijgen dezelfde aandacht als de soms beeldschone portretachtige tapes.

Enfin genoeg info over dit label. Wil je meer weten en vooral bestellen: www.tartarusrecords.com

Hedenavond en morgenavond op het Vera podium gaat het label 6 bands (3 per avond) presenteren die een release(s) via Tartarus Records hebben gedaan of sowieso diepere banden met het label hebben.

De band die de avond gaat openen is The Flesh
Deze band uit Amsterdam samengesteld uit (ex)leden van meerdere pluimage oa. Herder, Blood Diamond, Verwoed, Feast and many more.
De band is ontstaan na een avond zwaar zuipen waarna de aanwezigen de handen ineen sloegen om net even weer een tikkeltje anders verschillende genres op één hoop te gooien.
En in 2018 ontsproot het debuut-ep “Dweller” als resultaat van hun samenwerking. Qua stijl een mix van hardcore, crust en zwart geblakerde Metal en tekstueel uitweidend over de destructieve neigingen van lust, walging en zelfvernietiging.
Daar kan je in mijn optiek live wel mee aankomen en zo deden zij, geheel niet onfortuinlijk. Zelf heb ik ze live mogen aanschouwen als support van Disfear in Iduna, Drachten. Toen werd mij al duidelijk dat ik deze band met hun gore vuiligheid/smerige sound niet voor het laatst zou zien.
De link met Tartarus is hun volgende wapenfeit de ep “Vehicle of Ruin” die via het label als tape werd uitgebracht in 2020.
Vies, vuig en smerig samengevoegd in een excellent sausje is al de reden voor eenieder om op tijd te komen en deze band te aanschouwen.
You won’t be dissappointed!!!

De headliner van de avond is een Gronings gezelschap die in 2019 toch wel een beest van een album “Endling” op vinyl via Lay Bare Recordings label van Désirée Hanssen en op tape via Tartarus Records hebben uitgebracht. De eerste zelf getitelde tape is ook via Tartarus verkrijgbaar. Wat een klap met een moker deelden deze boys even uit met dit album. Holy shit!!!Deze band met leden van oa. OrtegaGrinding Halt geven met hun dikke Sludge/Doom met een heavy Dark Buddha Rising sausje hun visitekaartje dusdanig af dat je eigenlijk als promotor in dit genre niet meer om deze band heen kan.En zoals het hoort is deze vierkoppige band al weer druk bezig met nieuw materiaal wat waarschijnlijk  op deze avond wel iets van ten gehore wordt gebracht. Men kan alleen hopen 😊
En ja, ik hou zo van bio’s als ze zo dramatisch en donker klinken als een kruising tussen een lugubere horror/zombie “the end of the world” film.
Onhou is expanding on the hopelessness of their arduous sound, fighting against the inevitable. Endling will find you dragged into discomfort with Onhou’s bulking riffs, dark electronics and thundering rhythms. One can try to find reason or refuge, wagin a war with all of your might while it burns the heart out of you. But one will only find loss, without a trace of existence. There is no legacy. There will be no judgment. This is Endling.

En zijn we al aan het einde van deze avond ? NEEN!

Want in eerste instantie wilden de label bazen zelf niet optreden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en gaat Downstage het feestje gewoon verder met de Groningers Suffering Quota waar Gerald de vocalen voor zijn rekening neemt.
Hun Grindcore met een mix van crust, punk en death metal zal een opzwepende pit in de kelderbar veroorzaken waarbij het zweet letterlijk van de muren zal druipen, gemengd met wat bloed wat in de ravage hoogstwaarschijnlijk zal ontstaan. Een beter einde kan je je toch niet voorstellen.
Hun laatste wapenfeit is de Split met Psychoneurosis and Herida Profunda uitgebracht via Tartarus. 

Tja…gewoon komen.

Tickets via –> https://vera.stager.nl/web/tickets/111110335