Vanity Box | VERA Downstage

Tijd:  - 
Locatie: VERA Groningen
Cost: 3,- (Gratis met VERA Clubkaart)

Met een hoop genoegen mag ik vertellen dat Vanity Box 6 april komt optreden in de kelderbar! Deze viermansformatie uit Groningen bestaat uit Downstage-collega’s Hugo Heinen en Yorick Karseboom, mede-Veraan Julia Bekker en goede kennis Sybolt Friso.

Yo La Tengothe Magnetic Fields en Luna zijn goede voorbeelden van de muziek van Vanity Box. Een warme deken van zachte nummers die doordromen tot er opeens een hevigere afwisseling komt en je even wakker schrikt. Heel even dan, want zelfs bij die stukken voel je nog die typische fuzzy 90s alternative sound die je altijd thuis zal laten voelen.

Daarnaast weet Vanity Box dit ook technisch goed uit te werken. Niet vreemd, gezien de band bestaat uit ervaren muzikanten met eerdere podiumervaring van andere bands. Hugo met The Mudd, Yorick met Shitfaced Mermaids, Julia met Potgrond en Sybolt met Feral Tides.

Ik ga je alleen deze lovende woorden verkopen voor hun optreden, aangezien ze alleen nog demo’s online hebben staan. Hun eerste optreden was afgelopen december als voorprogramma bij de EP-release van mijn eigen band (Plain Bizarre). Dit optreden op 6 april gaat nu hun derde zijn. Ik twijfelde er bij het eerste optreden ook geen seconde aan of ze goed zouden spelen en of het überhaupt een match zou zijn met onze eigen garagerock-sound. Ik wist zeker dat het goed zou komen, zonder veel te horen. En dat deed het. Net als dat jij dat ook zeker weet nu je klaar bent met het lezen van dit stukje. | Hille

Meer info