VI.BE | Crash course muziek promoten

Tijd: T/M  -  -
Locatie: Online

Tussen 12 en 15 juli neemt VI.BE je mee in de wondere wereld van muziek promoten. Schrijf je nu in voor deze gratis vierdaagse webinarreeks, op maat van startende muzikanten die meer willen halen uit hun muziek.

Elke dag verschijnen er ongeveer 60.000 nieuwe songs op Spotify. Het is dus heel makkelijk om tussen de mazen van het net te glippen. Net daarom is een goede promotie van je muziek cruciaal. Hoe stel je een communicatieplan op? Wat is artist branding? Hoe haal je het meeste uit Social Media? En hoe bereik je de pers en radio?

Deze zomer biedt VI.BE antwoorden op deze en vele andere vragen aan in een vierdaagse Crash Course, gewoon vanuit je kot. Tussen 12 en 15 juli dompelen ze je onder in de basics van muziek promoten.

Deze Crash Course bestaat uit 4 webinars van 20 minuten + een live Q&A.

Programma

Maandag 12/07 12-13u: Het communicatieplan. Een goede planning geeft je overzicht en structuur bij het opzetten van een promocampagne. Hoe zet je die op en waar moet je op letten?

Dinsdag 13/07 12-13u: Artist Branding. Wie ben je als artiest, hoe kom je dat te weten en hoe bouw je aan een consistent verhaal. Marianne Cattoir van FiveOh, het PR-agency van onder andere Angèle, DVTCH NORRIS, L’impératrice, Lous & The Yakuza… neemt je in deze sessie mee in de wondere wereld van Artist Branding.

Woensdag 14/07 12-13u: Social Media. Wat is het verschil nu tussen Facebook, Twitter, Instagram, Twitch, TikTok, Snapchat…? Waar focus ik op als artiest? En hoe haal ik daar het meeste uit? Vincent Buyssens van Fadawah en docent digitale marketing en internet culture aan de Thomas More Hogeschool legt het je haarfijn uit.

Donderdag 15/07 12-13u: Pers, radio en Spotify playlists. Al deze kanalen kunnen jouw muziek bij een heel nieuw publiek brengen, maar hoe schop je het tot bij de radio, in een playlist of in een interview? In deze sessie geven we je alvast een hoop tips om je kansen te maximaliseren.

Belangrijk

Deze webinars zijn op maat van startende artiesten die meer willen halen uit de promotie van hun muziek.

Tijdens de Q&A’s gaan we dieper in op jouw persoonlijke vragen of cases. Stuur ze daarom nu al door naar anton@vi.be.

Deze Crash Course is volledig gratis, je moet je enkel op voorhand registreren via onderstaand formulier.

Info en aanmelden: https://vi.be/events/crash-course-je-muziek-promoten