Wacken Open Air Metal Battle – Finale | Estrado, Harderwijk

Tijd:  - 
Locatie: Estrado, Harderwijk
Cost: 8,75

Voor de metalheads en fans van zware riffs. Na maanden van felle concurrentie nadert eindelijk de climax: de Nederlandse finale van de Wacken Metal Battle!

Op 20 april verzamelen de meest veelbelovende bands zich in Estrado, Harderwijk, voor een avond vol krachtige muziek en onvervalste passie. Het wordt een spectaculaire avond, doordrenkt met de rebelse en ruige energie van metal. Vurige gitaarsolo’s en donderende blastbeats zullen niet ontbreken. Elke band zal strijden om de aandacht van het publiek en de jury te trekken, want slechts één band krijgt de kans om Nederland te vertegenwoordigen op het legendarische Wacken Open Air festival in Duitsland.

BAAS

Een krachtige band uit de Groningse undergroundscene, mengt de rauwe energie van metal en alternatieve rock met heldere zang, intense drums en bas, en af en toe een vleugje Stoner en heavy metal. Hun muziek snijdt door de lucht met scherpe riffs en onvermoeibare passie. Maar volstaat dit om een plek op Wacken te veroveren?

Inherited

Een groove thrash metal band uit Terneuzen, die precies weet wat een potje stevig doorrammen betekent. Ze zijn geïnspireerd door bands als Sepultura en Machine Head. Het meest opvallende? Hun allereerste optreden was tijdens de voorronde van de Metal Battle Zeeland! Een indrukwekkende prestatie om zich direct te kwalificeren voor de halve finale en nu de finale. Maar hebben ze ook het potentieel om door te gaan naar Wacken?!

I’ll Get By

Ze spelen melodische hardcore met typische metalcore-elementen, zoals zware distortion in gitaren en vocalen, krachtige drums en pakkende breakdowns. Echter, weten ze je ook te verrassen met hun melodische lijnen en korte harmonieuze stukken, waardoor hun geluid een unieke twist krijgt. Maar is deze verrassende en vernieuwende aanpak binnen het metalgenre genoeg om zich te onderscheiden in de Metal Battle en een plek op Wacken te veroveren?

Met al deze fantastische bands blijft er maar één vraag over, wie-o-wie gaat naar wacken toe en gaat een jaar lang in de spotlights staan?! Ook hebben we nog een spannende extra: Hesken! Dit jaar willen we groots uitpakken en een avondvullend programma bieden dat voor iedereen iets te biedenheeft. Na het optreden van de laatste Metal Battle band van de avond, zal de jury de uitslag bespreken. Om ervoor te zorgen dat jullie ook tijdens het wachten iets leuks hebben, verzorgt Hesken een geweldige set!

Als extraatje komen de mannen van de Loodzware Jongens langs om het een en andere op te nemen en met behulp van Metalfromnl live interviews te verzorgen met de bands. Dit zorgt ervoor dat jij een exclusief kijkje krijgt in de wereld van deze bands.

Kortom, kom op 20 april naar Estrado en dompel jezelf onder in de rauwe energie en oprechte passie van de Nederlandse metalscene. Dit belooft een avond te worden om niet te vergeten. Deze avond wordt georganiseerd door Noord-Geldersch Metaal, een trotse vertegenwoordiger van de metalscene in de regio.

Meer info