wh^rl + Jake Nicoll | Synagoge, Winsum

Tijd:  - 
Locatie: De Synagoge, Winsum
Cost: 7,50

Deze avond spelen er twee echte rasartiesten in de synagoge. Ze zoeken het experiment op in vervreemding. Met proberen, fouten maken en daardoor komen ze uit bij prachtige pareltjes. Dit zijn muzikanten die door de vrijheid te nemen bij prachtige muzikale ontdekkingen uitkomen. Elk liedje is een waar cadeautje.

Tijdens de Muziek winkeldag op 7 oktober ‘23 in Winsum speelde Jurgen Veenstra samen met Ruud Slingerland in de winkel van Puut. Hij bracht een uitgeklede versie van zijn plaat wh^rl die toen nog uit moest komen. Nu de plaat eindelijk uit is kwam er ook het verzoek: hij zou heel graag een optreden doen in de mooie synagoge van Winsum. Nu kennen we Jurgen vooral van zijn hardere werk van o.a. The Moonlizards en Avery Plains. Met wh^rl laat hij zijn gevoelige kant zien. Hij maakt ingetogen liedjes met het gevoel van Centro-Matic en Sparklehorse. Deze liedjes stuurde hij vervolgens naar Tiny Room Records waar labelbaas Stefan Breuer (van Combo Quazam) er vervolgens zijn eigen muzikale saus overheen goot. Dit alles tezamen resulteerde in 15 nummers die zorgvuldig opgebouwd zijn. Als een muzikale collage. Er zijn lovende woorden in de nationale pers geschreven over de plaat.

Jake Nicoll is een Canadees. Stefan Breuer (die meespeelt met wh^rl en labelbaas van Tiny Room Records) gaat de nieuwe plaat van Jake Nicoll uitbrengen. Een indiefolk-songwriter die doordacht en introspectief te werk gaat, maar ook het avontuur opzoekt in zijn liedjes. Beetje toegankelijker dan de liedjes van wh^rl. Hij neemt familieleden mee uit Canada waarmee hij vanavond samen zal spelen. Verwacht sterke samenzang, fluit, viool en top notch fingerpicking gitaarspel. Met mooie dromerige en atmosferische gitaarmuziek. Scherpzinnig en overpeinzend. Dit wordt een mooie zaterdagavond.

Reserveren kan door een mail te sturen naar winsummerfest@gmail.com.

Meer info