W:O:A Metal Battle Voorronde Groningen | Simplon, Groningen

Tijd:  - 
Locatie: Simplon, Groningen

Het is weer tijd voor de jaarlijkse voorronde van de Metal Battle! Zaterdag 6 mei staat de bovenzaal in het teken van aanstormend metal talent. Op deze avond zullen vier verschillende metalbands het tegen elkaar opnemen voor een plek in de volgende ronde. De winnaar van de finale mag spelen op Wacken Metal Battle! Een vette kans en bovenal eeuwige roem.

De inschrijvingen zijn op het moment gesloten en de selectie is bekend!

LINE-UP

Jini
De winnaar van de 2020 editie was Jini. Door corona vond de vervolgronde geen voortgang en daarom is Jini hier wederom om opnieuw kans te maken. Het is een moderne metal band met hier en daar hints van de jaren ’90. De alternatieve metal zoals je die vroeger graag hoorde en waarschijnlijk nog steeds hoort. Bands als Tool en A Perfect Circle komen in gedachten en misschien zelfs een snufje Mastodon.

BAA$
“Hardcore sound from the 90s underground” is het eerste dat je leest wanneer je op het domein van Baa$ komt. Dat is ook exact de sound en energie die ze afleveren. Moshen is verplicht, stagediven wordt aangeraden!

Breakpoint Nine
Deze band speelt naar eigen zeggen: “Kick ass heavy rock with metal and stoner influences” en hiervan is geen woord gelogen. De band heeft in de corona periode een goed ontvangen EP uitgebracht en is er klaar voor om Simplon te laten grooven!

Maestro
Ook voor melodieuze hardrock zit je goed bij de metal battle dit jaar, want Maestro komt optreden en deze heren draaien al maar liefst sinds 1989 mee en hebben desondanks enorm veel zin om hun kansen te beproeven in de metal battle!

W:O:A Metal Battle Voorronde Groningen