Zomercafé met o.a. Het Kanaal | Vera, Groningen

Tijd:  - 
Locatie: VERA, Groningen

In het Nederlands zingen was lange tijd weggelegd voor Tros op het plein-achtige acts maar tegenwoordig viert het Nederlandse lied hoogtij. Met grootheden als Spinvis, Roosbeef en Froukje zijn er in alle genres artiesten die in het Nederlands zingen. Vera staat daarom op 20 augustus in het teken van artiesten die de Nederlandse taal ter hand hebben genomen. Je bent welkom met een ticket voor een luttele 3 euro, tot dan!

De Toegift
De Toegift komt spelen op dit Zomercafé en dat is heel fijn want deze band gaat hard. Ze zijn geselecteerd voor de popronde en daarna voor 3voor12 talent binnen de popronde en ze stonden in het voorprogramma van De Dijk. Dat belooft veel goeds en de eerste muziek liegt er ook niet om. Een mooie stem, poëtische teksten maar vooral kleine kunstwerkjes van liedjes met Nollestrand als voorlopig hoogtepunt. De toevoeging van een strijker of blazer hier en daar maakt de dromerige sfeer compleet, perfect voor een zwoele zomeravond zoals die van 20 augustus 2022 in Vera Groningen.

Het Kanaal
Naast de Toegift schuift ook Het Kanaal aan op 20 augustus! Deze Groningse kleinkunstlieden staan bekend om de bouwhesjes, de steigers maar vooral de verassende act die ze zijn. In verschillende samenstellingen brengen ze een mix van poëzie, ska, rap en nog veel meer. Op een deur in Vera hangt een infosheet over de term “Do it yourself” in de muziekwereld. Op deze sheet had, in plaats van een grote lap tekst, net zo goed HET KANAAL kunnen staan. Van de liedjes tot de choreografie, van de kleding tot aan de instrumenten alles wordt zelf gecreëerd door de kanaalscheppers. Laat je een avondje verassen door Het Kanaal, ook wij weten nog niet wat ze in petto hebben. Je kan alvast een impressie op doen met hun sessie bij Mozy.

Tickets: https://www.vera-groningen.nl/events/zomercafe-de-toegift-het-kanaal-20-aug-2022/?lang=nl