Skills & Knowledge sessions

We organiseren elk jaar een aantal kennis-sessies met diverse professionals uit de muziekindustrie. Tijdens panelsessies, workshops en masterclasses krijg je tips & tricks op alle vlakken van muzikantschap en muzikaal ondernemerschap. Voor popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen die onafhankelijk (moeten/willen) zijn. Lees meer.

POPgroningen Talent Award

De POPgroningen Talent Award is dé manier voor jou als Groningse popmuzikant om meer op te treden en stappen te maken met je muziek. Lees meer.

Grunnsonic

Met Eurosonic Noorderslag (ESNS) als grootste showcasefestival van Europa als paraplu, zorgen we met Grunnsonic dat jij je in de kijker kan spelen via deze exclusieve Groningse showcase. Officieel onderdeel is van het ESNS Extra programma. Lees meer.

POPgroningen podia

We werken nauw samen met Groningse podia, festivals en evenementen ter bevordering van de Groningse popscene. We geven advies, programmatips, doen de volledige programmering of bespreken podiumspots. Lees meer.

Hit The North

Via ons kun je je aanmelden als kandidaat voor Hit The North, hét noordelijke pop toptalent ontwikkeltraject. Hit The North begeleidt je voor een jaar middels coaching op maat en deelname aan diverse bootcamps met veel muziekprofessionals uit Nederland. Elk jaar wordt dit traject aan de winnaar van de POPgroningen Talent Award aangeboden, maar daarnaast zijn er ook 2 spots voor andere talentvolle Groningers die serieus stappen willen maken met hun muziek. Vette kans! Lees meer.

Groninger popmeeting

Jaarlijks organiseren we een provinciebrede meeting, een centrale ontmoeting voor iedereen uit het Groninger popveld. Dit is een mogelijkheid om nieuwe kennis te halen; ideeën uit te wisselen en om te netwerken. Elk jaar werken we qua locatie samen met een andere partij uit de Groningse scene. Zo was dit afgelopen jaren oa al in Vera, Simplon en Noorderpoort Kunst & Media. Lees meer.