Eurosonic wordt vaak gezien als Europa’s grootste en meest ambitieuze showcase festival. Van over de hele wereld komen vakmensen uit de muziekscene naar Groningen afgereisd, om te zien welk nieuw talent zij kunnen ontdekken.

POPgroningen heeft binnen Eurosonic een podium geregeld om 3 talentvolle Groningse acts uit te lichten. Op deze manier geven we deze acts de kans om zichzelf onder de aandacht te brengen van professionals uit de muziekindustrie die ESNS bezoeken, evenals onder de aandacht van reguliere festivalbezoekers.

Ook voor de lokale acts die geen Eurosonic podiumplek kregen, hebben we meerdere Grunnsonic (klik en lees meer) podia beschikbaar gesteld, op woensdag, donderdag en vrijdag.

Sinds 2013 staan alle Grunnsonic acts tussen de Eurosonic acts op de Eurosonic Noorderslag website en in de ESNS timetables. Een geweldige vooruitgang wat betreft promo en zichtbaarheid voor alle geselecteerde Groningse acts!

De flyer, met op de ene kant de uitgelichte Eurosonic acts en de  andere kant het Grunnsonic programma, hebben we vooraf in  alle professionals tassen gedaan i.s.m. ESNS. Deze tassen  ontvingen professionals wanneer ze incheckten bij de registratiebalie van ESNS.

Line-ups van de afgelopen jaren, Groningse acts op  Eurosonic:

2017, Troubadour UP: The Movement, Hans Hanneman, Ortega

2016, Troubadour UP: LGHTNNG, Vikings In Tibet,  Santa Fé

2015, Shadrak/Troubadour: Stuart Mavis, The Black Cult, The  Blind Roofers

2014, Shadrak:  The Tightropes / WOLVON / Orange Skyline

2013, Shadrak:  Elle Alpha / Town of Saints / Inge van Calkar

2012, Shadrak: Tyler’s Gone / Sascha Elisah / Rococo

2011, Images: New Rad Fading / Twiggy Sleaze / Eisenhower

2010, door Productiehuis voor Popcultuur Groningen, Shadrak:  We Swim You Jump / Flux / Krause

2009, door Groverpop: Florian Wolff / The Dirty Shambles /  Makebelieve

2008, door Groverpop: Bram DeHont / De Kraan / Noir