binnenstad van Groningen. Tegelijkertijd en in samenwerking met Eurosonic Noorderslag.

Met Eurosonic/Noorderslag (ESNS) als grootste showcase festival van Europa in de achtertuin, zorgt POPgroningen met Grunnsonic voor een alternatieve showcase met een Gronings smoelwerk. Gratis toegankelijk voor iedereen.

Als een gezamenlijk initiatief tussen ESNS en POPgroningen is Grunnsonic de kans voor Gronings talent om zich te profileren tijdens DE muzikale week van Groningen. Wisselwerking staat aan de basis voor deze dochter van ESNS. Tijdens het showcase festival wordt de stad Groningen overspoeld door muziekprofessionals, liefhebbers en acts uit de hele wereld. Grunnsonic maakt het mogelijk, dat liefhebbers die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor Eurosonic Noorderslag ook een uitstekend muzikaal weekend kunnen hebben. Belangrijker nog is dat de programmering van Grunnsonic geheel bestaat uit acts uit de provincie Groningen. Hierdoor bieden POPgroningen en ESNS lokale acts de kans om zich de presenteren aan zowel een groot publiek als de aanwezige professionals. Vantevoren en naderhand organiseren we drie mini-seminars onder begeleiding van Bastiaan Nijbroek, waarin wordt verteld welke kansen er zoal liggen en hoe de acts, in combinatie met hun eigen plannen, hier het meeste uit kunnen halen. Vervolgens worden de acts uitgedaagd hun eigen battleplan te maken. In de tweede workshop pitcht ieder zijn plan en wordt er feedback gegeven aan elkaar. Bij de workshops zullen ook een aantal professionals aanschuiven die de plannen van feedback voorzien en tips & tricks geven. Een paar weken na Grunnsonic en Eurosonic Noorderslag doen we een follow-up seminar, waarin wordt besproken hoe het elke act is vergaan en hoe nu verder. De workshops worden mede mogelijk gemaakt door ESNS, De Oosterpoort en VRIJDAG.

Tegenwoordig is Grunnsonic groter, breder en beter dan in het verleden. In het verleden werd Grunnsonic dikwijls gezien als een niet heel waardevol initiatief vanuit Eurosonic Noorderslag ten behoeve van de Groninger muzikant, onder andere vanwege weinig speelplekken en dito promotie.
Tegenwoordig is Grunnsonic hét klankbord van de bruisende muzikale scene van Groningen. Hierin werken we nauw samen met Eurosonic Noorderslag.

Deze samenwerking en Grunnsonic 2.0 uiten zich in meer locaties, meer acts, meer genres, breder bereik, meer promotie, meer speelkansen en veel meer exposure tijdens het festival. De (voor een groot deel upcoming) crème de la crème van de Groninger muziekscene zal gaan spelen tijdens Grunnsonic.

Naast Eurosonic Noorderslag zijn er ook tal van andere andere partijen waar we voor Grunnsonic mee samenwerken, zoals het OV-Buro (Q-link Bus Sessions), 3voor12, The Daily Indie, Never Mind The Hype, Hiphop In Je Smoel, 3voor12groningen, diverse andere lokale media, alle Grunnsonic locaties (kroegen, clubs, winkels etc) en LiveTech Productions.

Alle informatie over Grunnsonic 2019 (wo 16 t/m vr 18 januari 2019) is hier te vinden: Grunnsonic website