Grunnsonic is het voor iedereen gratis toegankelijke showcasefestival van Groningse acts dat tegelijk en in samenwerking met ESNS plaatsvindt in de binnenstad van Groningen.

Als een gezamenlijk initiatief tussen ESNS en POPgroningen is Grunnsonic de kans voor Gronings talent om zich te profileren tijdens hét muzikale weekend van Groningen. Tijdens het showcase festival wordt de stad Groningen overspoeld door muziekprofessionals, liefhebbers en acts uit de hele wereld. Grunnsonic maakt het mogelijk, dat liefhebbers die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor Eurosonic Noorderslag ook een uitstekend muzikaal weekend kunnen hebben.

Belangrijker nog is dat de programmering van Grunnsonic geheel bestaat uit acts uit de provincie Groningen. Hierdoor bieden POPgroningen en ESNS lokale acts de kans om zich de presenteren aan zowel een groot publiek als de aanwezige professionals.  We organiseren twee workshops waarin de acts uitgedaagd worden hun eigen battleplan te maken. Vervolgens pitchen ze dit plan en krijgen ze feedback. Een paar weken na Grunnsonic en Eurosonic Noorderslag doen we dan nog een evaluatie-workshop, waarin wordt besproken hoe het is gegaan met elke act.

Naast Eurosonic Noorderslag zijn er ook tal van andere andere partijen waar we voor Grunnsonic mee samenwerken, zoals het OV-Buro (Q-link Bus Sessions), 3voor12, The Daily Indie, Never Mind The Hype, Hiphop In Je Smoel, 3voor12groningen, diverse andere lokale media, alle Grunnsonic locaties (kroegen, clubs, winkels etc) en LiveTech Productions.

Alle informatie over Grunnsonic is te vinden op de Grunnsonic website