Hit the North wordt uitgevoerd onder de vlag van ESNS en Into The Great Wide Open samen met POPgroningen, Kunst en Cultuur Drenthe, Popfabryk en NOORDSTAAT. Jaarlijks kunnen negen tot twaalf talentvolle Noord-Nederlandse popacts zich hieraan meedoen. Je wordt ondersteund via een coachingtraject op maat en vier bootcamps, wat zowel je artistieke als zakelijke skills versterkt en een significante ontwikkeling in je muzikale carrière veroorzaakt. Ook treed je via Hit the North op op onder andere de noordelijke Bevrijdingsfestivals; op de vooravond van Into The Great Wide Open op Vlieland en op ESNS (2 edities).

Deelnemers Hit The North 2023:

De Groningse selectie bestaat uit Coco Coquelicot, Never Been to Berlin en Rommy Gabay. Uit Friesland doen Moxes, SSTO en Given SKI mee, en Drenthe selecteerde Lisa Ploeger, Marit Nygård en Thyrza Postma. De acts zijn verkozen uit vele aanmeldingen en starten hun jaartraject tijdens ESNS23.

Coco Coquelicot
De Groningse dj en paradijsvogel Coco Coquelicot kun je niet missen. Ze is als host van queerfeesten in VERA en OOST, resident van KopjeK en artistiek leider en programmeur van Relate Radio een onmisbare spil in het Groningse nachtleven. In haar dj-sets staan moderne underground pop en een diepe liefde voor muziek met een krachtige boodschap voorop. Haar nieuwe uitdaging is om haar eigen elektronische muziek te gaan produceren.

Never Been to Berlin
Het Groningse Never Been To Berlin is wel op Grasnapolsky, Hongerige Wolf en in Tsjechië geweest en dat bleef niet onopgemerkt. Midnight Phone Carl (Sander Kaatee) en Goossie Dilligans (Goya Buitenhuis) vormen dit zanger/producer-duo, dat meeslepende Engelstalige dancemuziek maakt en inspiratie put uit een scala aan genres. Op debuutalbum ‘Aha-Erlebnis’ (2020) hoor je betoverende trance, opzwepende pop en ronduit beukende beats, terwijl nieuwe EP ‘Junction’ ook introspectieve luisternummers biedt.

Rommy Gabay
Rommy Gabay neemt je door haar reflectieve teksten en soulvolle stemgeluid mee op een introspectieve trip. Een emotionele rollercoaster die alle contrasten van het leven belicht, verpakt in groovy sounds en pakkende melodieën. Begeleid door het dynamische geluid van haar band met invloeden van soul, pop en hiphop. Met haar nieuwe formatie speelde Rommy al op Vice Fest, Preipop en Stukafest en ze is ook opgepikt door talentontwikkelingstrajecten van Grondslag en Noordstaat.

Given SKI
Given Pool is een veelzijdige artiest uit Leeuwarden die zowel vocaal als muzikaal uit de voeten kan. Als Given SKI maakt hij ‘melodic rap’: hiphop, afgewisseld met gevoelige rap en zanglijnen. In zijn muziek is de jonge muzikant open en bloot over zijn gedachten en durft hij zich kwetsbaar op te stellen. Centraal staan thema’s als de hectiek van het dagelijkse leven en zijn zoektocht naar rust in deze chaos.

Lisa Ploeger
Lisa Ploeger staat bekend om haar countrypop met een snufje Ierse folk. Haar muziek bracht haar al op Bevrijdingsfestival Drenthe, voorprogramma’s voor het Noord-Nederlands Orkest en Tim Knol en bij coachingstrajecten als Drentsch Peil XL en Popsport. De Drentse songwriter was ook een van de meest geboekte acts van Popronde 2022. Op debuut-EP ‘Dear Diary’ (oktober 2022) bundelt ze haar meest persoonlijke liedjes en neemt je mee op reis door haar leven. Single ‘Waves’ werd opgepikt door NPO Radio 2.

Marit Nygård
Marit Nygård schrijft op wat er in haar hoofd omgaat, en de uitkomst zijn blije, boze, verdrietige of hoopvolle, maar vooral eerlijke liedjes. Zelf noemt de van oorsprong Drentse songwriter, en winnaar van Drentsch Peil XL, dit ”dagboekachtig”, en wie goed luistert krijgt een kijkje in het leven van een Groningse student die zich worstelt door het proces van volwassen worden, de liefde en een veranderende wereld.

Moxes
Marciano Slager serveert als Moxes alles van hard groove tot minimal groove. De van oorsprong Friese techno-dj heeft een arsenaal aan rollende kicks, percussie en catchy baslijnen en is resident bij onder meer Relate Radio en bij IIWII en Zeven in Groningen. Moxes’ doel is om iedereen die geen idee heeft wat techno is, toch in beweging te krijgen en een mooie avond te bezorgen.

SSTO
Ze claimen de beste neo-psychedelische band uit Leeuwarden te zijn, en knipogen dat ze ook de enige zijn. SSTO probeert de opwinding, het mysterie, de grootsheid en de rust van ruimte en tijd vast te leggen en te vertalen naar hun muziek. Het resultaat is een sterke cocktail met stevige scheuten pop, funk, psychedelica, grunge, post, elektronica, ambient en synth wave.

Thyrza Postma
Sinds ze 5 jaar geleden begon als urban-dj draaide Thyrza Postma al op de tofste urban events. In de zomer van 2021 draaide ze 3 maanden in Kos en Rhodos en daar is de liefde voor het allround draaien ontstaan. Met inmiddels wekelijks vier tot zeven boekingen in verschillende clubs en festivals in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel is Thyrza hard bezig het noorden te veroveren.

Links voor een impressie van Hit the North:

Webpagina Hit the North
Facebook pagina Hit the North

Interesse / Aanmelden

Heb jij meer interesse in Hit The North of wil je je kandidaat stellen voor het aankomende traject? Mail sjoerd@popgroningen.nl 0f houd de Hit the North website in de gaten voor de open call.


Deelnemers 2022

Benwal, Dylamic, Fred Goverde, HISTORIAN, Johnny loves me, Moonlops, Renceau, Seb Zukini, Steeby, Traversus en Verity.

Deelnemers 2021

Jonathan Rhodes, Jadi D, CYNN, Them Dirty Dimes, Blondeau, Faske, Timo de Jong, Cloudsurfers, christopher404, HiiGo, DANYTHA en T A M A R.

Deelnemers 2020

Cashmyra, Delore, Isa Zwart, Moonradio, Same Old, Seewolf, The Desmonds, The Resurrection & The Vices