Deelnemers 2020: Cashmyra, Delore, Isa Zwart, Moonradio, Same Old, Seewolf, The Desmonds, The Resurrection & The Vices

Hit the North wordt uitgevoerd onder de vlag van ESNS en Into The Great Wide Open samen met de drie noordelijke popkoepels: POPgroningen, Kunst en Cultuur Drenthe en de Popfabryk. Jaarlijks kunnen negen tot twaalf talentvolle Noord-Nederlandse popacts zich hieraan meedoen. Je wordt ondersteund via een coachingtraject op maat en vier bootcamps, wat zowel je artistieke als zakelijke skills versterkt en een significante ontwikkeling in je muzikale carrière veroorzaakt. Ook treed je via Hit the North op op onder andere de noordelijke Bevrijdingsfestivals; op de vooravond van Into The Great Wide Open op Vlieland en op ESNS (2 edities).

Deelnemers Hit The North 2021:

De deelnemende acts van Hit The North 2021 zijn uit Groningen: Jonathan Rhodes, Jadi D, CYNN en Them Dirty Dimes. Uit Friesland: Blondeau, Faske, Timo de Jong en Cloudsurfers. En uit Drenthe: christopher404, HiiGo, DANYTHA en T A M A R. De acts zijn verkozen uit vele aanmeldingen en starten hun jaartraject tijdens ESNS21.

JADI D
De bekrachtigende en krachtige Jadi D heeft een boodschap die ze in haar muziek wil overbrengen: “girl you got this”! Bij de in 1995 geboren Jadi D draait het  allemaal om zelfvertrouwen, sexiness en fierceness. Ze maakte haar debuut in 2019 en is van plan naar de top te gaan.

Spotify

 

JONATHAN RHODES
De muziek van Jonathan Rhodes heeft ruwe kantjes en is vaak onafgemaakt, net als ons leven. Zijn liedjes zijn gevormd vanuit inspiratie die is ontleend aan de rijke Amerikaanse muziektraditie Americana. Met nummers die luisteraars op het puntje van hun stoel houden.

Spotify

 

THEM DIRTY DIMES
Het duurde even voordat de leden van Them Dirty Dimes elkaar vonden, maar toen ze dat eenmaal deden, produceerden ze in minder dan een jaar een album vol nummers. Met hun gedeelde liefde voor muziek uit de jaren ’20 creëren ze ouderwetse jazz, gypsy en blues met een modern tintje.

Spotify

 

CYNN
CYNN, een one-woman band die bestaat uit Cyntha Weiss. Ze bestuurt een doolhof van apparatuur en instrumenten waarmee ze haar downtempo laat knallen. Gedurende het proces versmelt CYNN volledig met haar instrumenten en zweeft in een eindeloze ruimte van droevige liedjes die ze uit het niets grijpt.

Spotify

Links voor een impressie van Hit the North:

Webpagina Hit the North
Facebook pagina Hit the North
Sfeerverslag Hit the North ESNS Bootcamp 2017

Interesse / Aanmelden

Heb jij meer interesse in Hit The North of wil je je kandidaat stellen voor het aankomende traject? Mail sjoerd@popgroningen.nl