Hit the North wordt uitgevoerd onder de vlag van ESNS en Into The Great Wide Open samen met POPgroningen, Kunst en Cultuur Drenthe, Popfabryk en NOORDSTAAT. Jaarlijks kunnen negen tot twaalf talentvolle Noord-Nederlandse popacts zich hieraan meedoen. Je wordt ondersteund via een coachingtraject op maat en vier bootcamps, wat zowel je artistieke als zakelijke skills versterkt en een significante ontwikkeling in je muzikale carrière veroorzaakt. Ook treed je via Hit the North op op onder andere de noordelijke Bevrijdingsfestivals; op de vooravond van Into The Great Wide Open op Vlieland en op ESNS (2 edities).

Deelnemers Hit The North 2022:

De Groningse selectie bestaat uit Benwal, Fred Goverde, Phole, Steeby en Verity. Uit Friesland doen Moonloops, HISTORIAN, Johnny loves me en renceau mee, en Drenthe selecteerde Seb Zukini, Dylamic en Traversus. De acts zijn verkozen uit vele aanmeldingen en starten hun jaartraject tijdens ESNS22.

Benwal
Benwal creëert energieke, boeiende sets door genres als (hard) trance, rave en (hard) house te mixen. De Groningers zijn zwaar beïnvloed door oldschool sounds, resulterend in een 90ies vibe met een 20ies twist. Ze mochten hun gevarieerde, ritmische en euforische sets al laten horen bij KopjeK, Wibar, Zeven en Zomerreces.

Soundcloud

Fred Goverde
Met debuut-EP ‘goovurduh’ oogstte Fred Goverde begin 2021 positieve reacties. In thuisstad Groningen werden singles ‘Bijna Weer Verliefd’ en ‘3 Kwartier’ gedraaid, maar ook Frits Spits (De Taalstaat, NPO2) was te spreken over de speelse teksten van de jonge songwriter. In 2021 lukte het Fred om met zijn band bijna 20 shows te spelen. Op opvolger ‘goovurduh 2’ komen nummers die live zijn ontstaan en in november met Frans Hagenaars en Bernard Gepken zijn opgenomen.

Spotify

Phole
Vanuit zijn studio in Haren produceert Rik van den Heuvel a.k.a. Phole zijn abstracte beats met melancholische synths en gelaagde, percussieve, jazzy grooves. Door de meeste instrumenten live op te nemen krijgt de elektronische muziek een natuurlijk en organisch geluid. In april 2020 bracht hij zijn laatste EP ‘The Waiting Game’ uit, de opmaat naar meer nieuwe muziek in 2022. Live speelt Phole met een groep volbloed muzikanten die de producties vertalen naar een energieke set.

Spotify

Steeby
Steeby (echte naam Jesse Kortenschijl) is een Groningse rapper, zanger en producer. In augustus 2020 verscheen zijn solo debuut-EP ‘Betere Dagen’ inclusief een video bij elke track. Steeby’s liefde voor muziek vertaalde zich eind 2020 naar een 8-koppige band. Verwacht een fusie van hiphop, jazz en funk, met teksten over levenslessen, de kracht van de mens en de combinatie tussen filosofie en Groningse nuchterheid.

Spotify

Verity
De Groningse DJ Verity groeide op in Engeland, Duitsland, Japan en Amerika en dat zie je terug in haar veelzijdige muziekselectie. In haar opzwepende sets blijft ze weg van de beperkingen van genres en brengt positieve energie door het mengen van sounds als UK bass, stuwende techno, broze breakbeat en ‘bootylicious’ ghetto tech en electro.

Soundcloud

Links voor een impressie van Hit the North:

Webpagina Hit the North
Facebook pagina Hit the North
Sfeerverslag Hit the North ESNS Bootcamp 2017

Interesse / Aanmelden

Heb jij meer interesse in Hit The North of wil je je kandidaat stellen voor het aankomende traject? Mail sjoerd@popgroningen.nl 0f houd de Hit the North website in de gaten voor de open call.


Deelnemers 2021

Jonathan Rhodes, Jadi D, CYNN, Them Dirty Dimes, Blondeau, Faske, Timo de Jong, Cloudsurfers, christopher404, HiiGo, DANYTHA en T A M A R.

Deelnemers 2020

Cashmyra, Delore, Isa Zwart, Moonradio, Same Old, Seewolf, The Desmonds, The Resurrection & The Vices