POPgroningen organiseert elk jaar een serie workshops met diverse professionals uit de muziekindustrie. Deze workshops gaan over allerlei onderwerpen rondom het muzikantschap. Bedacht voor alle mensen geïnteresseerd in muzikantschap uit stad/provincie Groningen en omgeving!

Skills & Knowledge Sessions: Voor de onafhankelijke muzikant

Het begint allemaal met het maken van goede muziek. Maar wat komt daarna? Hoe zorg je ervoor dat je songs goed worden opgenomen? Hoe, waar en wanneer ga je jouw single, EP of album dan uitbrengen? Hoe zorg je ervoor dat het totaalplaatje klopt, van de muziek tot aan de uitstraling van de live show? Hoe zorg je ervoor dat je geboekt wordt voor betaalde shows? Hoe krijg je jouw hit gedraaid op de radio? Hoe verzamel je een goed team om je heen dat je de juiste kant opstuurt in de jungle van de muziekindustrie? Wat moet je weten over auteursrecht, contracten, publishers, managers en boekers? Kortom: hoe zorg je ervoor dat je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek?

Deze vragen en meer worden behandeld in een zesdelige serie sessies, zorgvuldig samengesteld en gehost door projectleider Ordia Khaoua. Deze sessies zijn toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het maken van muziek. Afhankelijk van het onderwerp van de sessies worden er passende professionals en ervaren muzikanten uitgenodigd. Voor meer informatie over de Skills & Knowledge Sessions kun je contact opnemen met Ordia via ordia@popgroningen.nl.

Skills & Knowledge Sessions Voorjaar 2024

Voordeel pakken? 3 sessies halen is 2 betalen! Klik hier om een voordeelticket te bestellen.
(Let op: deze aanbieding is geldig tot dinsdag 21 mei 20.00 uur)


Verslagen Skills & Knowledge Sessions

Bekijk hier de verslagen van de Skills & Knowledge Sessions van 2017 t/m 2023 en zie de waardevolle tips & tricks die toen gegeven zijn.