Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de urban- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Ben jij een jonge, noordelijke cultuurmaker op zoek naar vernieuwing en een discipline-overstijgende benadering, die Up North optimaal wil benutten om jezelf te ontwikkelen en tot een bijzondere productie te komen, dan zijn we benieuwd naar je ideeën!

Uit de ingediende ideeën en plannen worden per ronde drie concepten per provincie (Friesland, Groningen en Drenthe) geselecteerd. Op basis van de ingediende plannen wordt een voorselectie makers uitgenodigd voor een pitch. De ideeën en plannen moeten publiekelijk presenteerbaar zijn. Een panel gaat die middag in gesprek met de makers en selecteert hieruit één idee per provincie. De drie geselecteerde makers mogen vervolgens een professioneel team van medewerkers en begeleider(s) samenstellen waarmee ze hun idee kunnen realiseren, dit in samenwerking met de Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Garage TDI (Drenthe).
Twijfels of vragen, neem dan contact op met één van deze productiehuizen.

Jonge noordelijke cultuurmakers, duo’s of collectieven kunnen ideeën en plannen mailen naar info@upnorth-lab.nl. Op dit moment zijn er drie open call’s geweest – september 2018, maart 2019, september 2019. Er is nog geen nieuwe ronde gepland. Up North heeft subsidie legregen voor drie rondes. In geval Up North verlengd wordt volgen nieuwe rondes.

Meer info over Up North vind je hier.