POPgroningen organiseert elk jaar een serie workshops met diverse professionals uit de muziekindustrie. Deze workshops gaan over allerlei onderwerpen rondom het muzikantschap. Bedacht voor alle popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen!

Skills & Knowledge Sessions: Voor de onafhankelijke muzikant

Het begint allemaal met het maken van goede muziek. Maar, wat komt daarna? Hoe zorg je ervoor dat je songs goed worden opgenomen? Hoe, waar en wanneer ga je jouw single, EP of album dan uitbrengen? Hoe zorg je ervoor dat het totaalplaatje klopt, van de muziek tot aan de uitstraling van de live show? Hoe zorg je ervoor dat je geboekt wordt voor betaalde shows? Hoe krijg je jouw hit gedraaid op de radio? Hoe verzamel je een goed team om je heen die je de juiste kant opstuurt in de jungle van de muziekindustrie? Wat moet je weten over auteursrecht, contracten, publishers, managers en boekers? Kortom: hoe zorg je ervoor dat je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek?

Deze vragen en meer worden behandeld in een zesdelige serie sessies o.l.v. Douwe Doorduin. Deze sessies zijn toegankelijk voor alle popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen. Afhankelijk van het onderwerp van de sessies worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit regio Groningen uitgenodigd.

Skills & Knowledge Sessions 2021

 • Online Skills & Knowledge #1: Jezelf onderscheiden is belangrijker dan ooit, dinsdag 13 april 2021
  De eerste sessie is een panelgesprek met Janpier Brands (directeur en hoofd programma van WORM Rotterdam), Massi (up and coming hip-hop act) en Melanie Esther (Artist Branding & Social Media expert).
  Aanmelden voor S&K#1

Verslagen Skills & Knowledge Sessions

 • Online Skills & Knowledge #1: Masterclass Songwriting (sound en tekst), dinsdag 21 april 2020
  De eerste sessie is een masterclass verzorgt door Melle Dielesen (bekend van de band Mozes and the Firstborn). Hij gaat in op het onderwerp songwriting. Tips, tricks en tools voor het schrijven van een goede songtekst + het maken van een aansluitende sound. Lees hier het verslag van deze sessie.
 • Online Skills & Knowledge Sessie #2 Masterclass Branding & Promotie, donderdag 14 mei 2020
  Skills & Knowledge sessie #2 is een Masterclass door Melanie Esther. Deze Artist Branding en Social Media Coach gaat jou een antwoord geven op de volgende vraag: ‘Hoe vind en vertel je jouw unieke verhaal als artiest?’ Let’s go! Lees hier het verslag van deze sessie.
 • Online Skills & Knowledge #3 Masterclass: Gas op die lollie! Optredens fixen in Nederland, dinsdag 9 juni 2020
  De derde sessie is een masterclass verzorgt door Ties Timmers (Radar Agency). Hij vertelt over alles rondom optreden in NL. Hierbij gaan we in op hoe je jouw act de nationale popscene kan inschieten. Ook geeft hij tips over hoe je als artiest om kunt gaan met corona en de opgelegde maatregelen. Lees hier het verslag van deze sessie.
 • Online Skills & Knowledge sessie Masterclass: Hoe Nu Verder? Muzikantschap in coronatijd, donderdag 29 oktober 2020
  Masterclass door Ricardo Jupijn, oprichter van The Daily Indie en De Bandprofeet. In deze lastige coronatijd willen wij jullie nieuwe perspectieven bieden. Ricardo vertelt over hoe je corona niet als dooddoener kunt zien, maar juist als een kans. Lees hier het verslag van deze sessie.
 • Online Skills & Knowledge sessie Masterclass: Songwriting en tekst met Lucky Fonz III, 26 november
  Een Masterclass door Otto Wichers, bekend als Lucky Fonz III! In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Hij vertelt hoe je als artiest je songwriting en je teksten naar een hoger niveau kunt tillen.

Verslagen Skills & Knowledge Sessions

Bekijk hier de Skills & Knowledge Sessions van 2017 t/m 2020 en zie de waardevolle tips & tricks die toen gegeven zijn.