POPgroningen organiseert elk jaar een serie workshops met diverse professionals uit de muziekindustrie. De workshops gaan over allerlei onderwerpen die gepaard gaan met het muzikantschap. Bedacht voor alle popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen.

Skills & Knowledge Sessions: Voor de onafhankelijke muzikant

Het begint allemaal met het maken van goede muziek. Maar, wat komt daarna? Hoe zorg je ervoor dat je songs goed worden opgenomen? Hoe, waar en wanneer ga je jouw single, EP of album dan uitbrengen? Hoe zorg je ervoor dat het totaalplaatje klopt, van de muziek tot aan de uitstraling van de live show? Hoe zorg je ervoor dat je geboekt wordt voor betaalde shows? Hoe krijg je jouw hit gedraaid op de radio? Hoe verzamel je een goed team om je heen die je de juiste kant opstuurt in de jungle van de muziekindustrie? Wat moet je weten over auteursrecht, contracten, publishers, managers en boekers? Kortom: hoe zorg je ervoor dat je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek?

Deze vragen en meer worden behandeld in een zesdelige serie sessies o.l.v. Douwe Doorduin. Deze sessies zijn toegankelijk voor alle popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen. Afhankelijk van het onderwerp van de sessies worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit regio Groningen uitgenodigd.

Skills & Knowledge Sessions najaar 2020

Online Skills & Knowledge sessie Masterclass: Hoe Nu Verder? Muzikantschap in coronatijd
Datum
: donderdag 29 oktober
Start: 20.00 uur
Via JITSI kun je meedoen aan de sessie via deze link: https://meet.jit.si/POPgroningen

Hoe werkt JITSI? We gaan om 20:00 online via bovenstaande link. Het wachtwoord is POPgroningen. Je klikt op de link en dan kom je meteen in de sessie, hiervoor werkt Google Chrome het beste. Als je via je telefoon wilt joinen, klik je op de link en download je de app.

De sessie op donderdag 29 oktober is een Masterclass door Ricardo Jupijn. Oprichter van The Daily Indie en De Bandprofeet. In deze lastige coronatijd willen wij jullie nieuwe perspectieven bieden. Ricardo vertelt over hoe je corona niet als dooddoener kunt zien, maar juist als een kans. Nu je niet of weinig kunt optreden kun je juist andere zaken verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld werken aan een betere biografie, bandfoto etc. Ricardo geeft tips en tricks en beantwoordt je vragen!

In de maand november is sessie #2 Masterclass Songwriting

Verslagen Skills & Knowledge Sessions

  • Online Skills & Knowledge #1: Masterclass Songwriting (sound en tekst), dinsdag 21 april 2020
    De eerste sessie is een masterclass verzorgt door Melle Dielesen (bekend van de band Mozes and the Firstborn). Hij gaat in op het onderwerp songwriting. Tips, tricks en tools voor het schrijven van een goede songtekst + het maken van een aansluitende sound. Lees hier het verslag van deze sessie.
  • Online Skills & Knowledge Sessie #2 Masterclass Branding & Promotie, donderdag 14 mei 2020
    Skills & Knowledge sessie #2 is een Masterclass door Melanie Esther. Deze Artist Branding en Social Media Coach gaat jou een antwoord geven op de volgende vraag: ‘Hoe vind en vertel je jouw unieke verhaal als artiest?’ Let’s go! Lees hier het verslag van deze sessie.
  • Online Skills & Knowledge #3 Masterclass: Gas op die lollie! Optredens fixen in Nederland, dinsdag 9 juni 2020
    De derde sessie is een masterclass verzorgt door Ties Timmers (Radar Agency). Hij vertelt over alles rondom optreden in NL. Hierbij gaan we in op hoe je jouw act de nationale popscene kan inschieten. Ook geeft hij tips over hoe je als artiest om kunt gaan met corona en de opgelegde maatregelen. Lees hier het verslag van deze sessie.

Verslagen Skills & Knowledge Sessions

Bekijk hier de Skills & Knowledge Sessions van 2017 t/m 2019 en zie de waardevolle tips & tricks die toen gegeven zijn.