POPgroningen organiseert elk jaar een serie workshops met diverse professionals uit de muziekindustrie. Deze workshops gaan over allerlei onderwerpen rondom het muzikantschap. Bedacht voor alle popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen!

Skills & Knowledge Sessions: Voor de onafhankelijke muzikant

Het begint allemaal met het maken van goede muziek. Maar, wat komt daarna? Hoe zorg je ervoor dat je songs goed worden opgenomen? Hoe, waar en wanneer ga je jouw single, EP of album dan uitbrengen? Hoe zorg je ervoor dat het totaalplaatje klopt, van de muziek tot aan de uitstraling van de live show? Hoe zorg je ervoor dat je geboekt wordt voor betaalde shows? Hoe krijg je jouw hit gedraaid op de radio? Hoe verzamel je een goed team om je heen die je de juiste kant opstuurt in de jungle van de muziekindustrie? Wat moet je weten over auteursrecht, contracten, publishers, managers en boekers? Kortom: hoe zorg je ervoor dat je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek?

Deze vragen en meer worden behandeld in een zesdelige serie sessies – zorgvuldig samengesteld door Inge van Calkar en gehost door Douwe Doorduin. Deze sessies zijn toegankelijk voor alle popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen. Afhankelijk van het onderwerp van de sessies worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit regio Groningen uitgenodigd.

Skills & Knowledge Sessions 2022

Binnenkort wordt de derde Skills & Knowledge bekendgemaakt.

Verslagen Skills & Knowledge Sessions

  • Online Skills & Knowledge Session #1: (Re)Start – Hoe zet je 2022 naar jouw hand?, woensdag 9 februari 2022
    De eerste sessie was een panelgesprek met Erik Delobel (poppodium Hedon), Froukje Bouma (artist manager Motel) en Lars Kelpin (GRAP Amsterdam). Lees hier het verslag van deze sessie.
  • Skills & Knowledge Session #2: Geartalk – Welk instrument of DAW past bij jou? (Instrumentenmarkt & flitscollege’s)
    Alusein Rosier (Drummer bij o.a. Inge van Calkar), Peter Haaima (geluidstechnicus), Jeroen van der Schaaf (Custom Pedalboards), Jan Meiborg (Producer Meiborg Producties) & Kristel Schoonbeek (Zangcoach)

Verslagen Skills & Knowledge Sessions

Bekijk hier de Skills & Knowledge Sessions van 2017 t/m 2021 en zie de waardevolle tips & tricks die toen gegeven zijn.