Periode: februari 2022 – flexibel
Type stage: meewerkstage meerdere jaars HBO / WO, ook mogelijk als afstudeerstage
Inschatting uren: parttime, +/- 24 uur p/w (+ producties)
Dinsdag, woensdag & donderdag overdag + producties aantal avonden en paar keer in het weekend. 

*Mocht je in een iets andere periode stage moeten lopen, of een stage van iets meer/minder uren per week, kun je alsnog reageren op deze vacature.

Samenvatting stage:

 • +/- 3 dagen per week ondersteuning bieden aan de marketing & communicatiemedewerker van POPgroningen op het gebied van dagelijkse communicatiewerkzaamheden. Deze bestaan uit: 
  • website-content verzamelen, aanpassen en plaatsen via WordPress;
  • social media (Instragram, Facebook, Twitter, Youtube) onderhouden; 
  • maandelijkse nieuwsbrief-items verzamelen en versturen via MailChimp; 
  • maandelijkse agenda samenstellen en publiceren; 
  • sfeerverslagen schrijven en plaatsen; 
  • notuleren bij activiteiten en deze redigeren en versturen; 
  • persberichten schrijven en versturen; 
  • grafische vormgeving; drukwerk, video en fotografie opdrachten uitzetten, bestellen, coördineren, plaatsen en verspreiden.
 • promotiewerkzaamheden en communicatie rondom specifieke projecten, zoals: Skills & Knowledge Sessions; Groninger popmeeting; GRONDSLAG; Grunnsonic; Hit The North.
 • Mogelijkheid om afstudeeronderzoek te doen dat past bij jou en de organisatie, met het oog op de Groningse muziekscene.

Functieomschrijving/takenpakket:

Je bent gekoppeld en wordt begeleid door onze marketing & communicatiemedewerker. Je assisteert deze bij projecten die qua uitvoering en/of voorbereidingen binnen jouw stageperiode vallen. Dit zijn de Skills & Knowledge Sessions (kennissessies), talentontwikkelingstraject GRONDSLAG, de Groninger popmeeting, showcasefestival Grunnsonic. Naast deze projecten assisteer je ook op het gebied van dagelijkse werkzaamheden, bijvoorbeeld nieuwe content verzamelen voor op de website of een mailing opstellen.

Daarnaast ga je onze verschillende projectleiders ondersteunen. Je overlegt en werkt met hen samen. Je assisteert op promotioneel vlak, zowel in de voorbereidingsfase als erna. Dit kan in de praktijk betekenen dat je bijvoorbeeld voor de Groninger popmeeting alle promotie en communicatie richting/met genodigden voor je rekening neemt, of bijvoorbeeld een fotograaf regelt om een productie op beeld vast te leggen. Ook kan het zijn dat je mee op pad gaat naar afspraken. 

Er is ruimte voor een afstudeerproject dat zowel bij jou als bij de organisatie past. Bijvoorbeeld een marketingstrategie voor de diverse doelgroepen die POPgroningen kent, of onderzoeken wat de Groningse muziekscene bezighoudt en waar kansen liggen. 

Over een stage bij POPgroningen

POPgroningen bestaat uit een klein team met een doe-mentaliteit. Hierdoor kunnen praktische werkzaamheden als posters/flyers/promo verspreiden of langsbrengen of een boodschap doen zo nu en dan tot je bezigheden behoren. En hierdoor krijg je eigen verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld in de aansturing van mensen en/of crew voor, tijdens en na producties. En misschien zet je wel een onderzoek uit! Kortom, een stage met afwisselende werkzaamheden, eigen verantwoordelijkheden waardoor je waardevolle praktijkervaring op kunt doen in de creatieve sector. POPgroningen is onderdeel van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst van Groningen en onderdeel van POPnl, het samenwerkingsverband van popkoepels van NL. 

Interesse?

Zie jij jezelf dit doen? Laat het weten. Vertel waarom je dit leuk lijkt en waarom jij dit moet gaan doen. Mail je motivatiebrief + (online)CV naar sjoerd@popgroningen.nl. Met eventuele vragen over de vacature kun je hier ook terecht. Meer over POPgroningen op www.popgroningen.nl.