Verslag Online Skills & Knowledge Session #2 Promotie en Branding

Verslag van de tweede online Skills & Knowledge sessie, op donderdag 14 mei 2020. Masterclass Promotie en Branding via JITSI – er waren ongeveer 30 deelnemers. 

Spreker: Melanie Esther
Instagram: @xmelanieesther
Facebook/melanieestherr
www.melanie-esther.nl 

Melanie Esther is Artist Branding en Social Media Coach: ze coacht artiesten in het vinden en vertellen van hun unieke verhaal om zo tot een sterke Branding en Social Media strategie te komen. Vanuit het verhaal werkt ze vervolgens met de artiest o.a. aan release plannen, (online)ticket promotie en het vergroten van het aantal volgers. Ze heeft hiervoor de methode ‘Vind en Vertel‘ ontwikkeld en met deze methode creëert ze coaching trajecten voor artiesten, workshops en presentaties. Melanie Esther werkt o.a. met Blanks en Typhoon en heeft eerder haar kennis gedeeld bij Popronde, ADE BEATS en No Man’s Land.

Workshop
Tijdens deze avond heeft Melanie Esther haar workshop ‘Hoe vind en vertel je jouw unieke verhaal als artiest?’ gegeven en haar kennis over Artist Branding en Social Media gedeeld. Dit aan de hand van theoretische kennis, haar ervaringen en actuele voorbeelden uit de muziekindustrie. Na de workshop sloten de deelnemers de workshop af met nieuwe informatie, inspiratie én motivatie.

Hieronder vind je een aantal video’s van Melanie met goede tips die o.a. naar voren kwamen in de workshop:

Waar kunnen we in deze periode het beste aan werken? Branding of Socials?

Welke content past bij jou?

 

Hoe krijg je (online) volgers naar (offline) shows?

 

Ga hier terug naar de Skills & Knowledge pagina.